Αρχείο άρθρων

Καλωσόρισμα
  

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο που στόχο έχει να προσφέρει πολύπλευρη ενημέρωση για την εικόνα του σώματος και την τροποποίησή του μέσω της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς και να προβάλλει θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα και tips για καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά ιατρικές πληροφορίες, στοχεύει, όμως, στην ανάδειξη της αξίας των Κοινωνικών Επιστημών για την Ιατρική. Το site έχει σχεδιαστεί με φιλικό τρόπο προς τις κινητές συσκευές και σας δίνει τη δυνατότητα να «ξεδιπλώσετε» την εμπειρία σας, να πάρετε απαντήσεις σε θέματα που σας απασχολούν και να «πλουτίσετε» την καθημερινότητά σας, ανακαλύπτοντας γεγονότα, δυνατότητες και νέες προοπτικές! Εύχομαι η επικοινωνία μας μέσα από το site να συμβάλλει στην αυτοβελτίωση και την προσωπική σας εξέλιξη.

Καλή περιήγηση

Δρ. Γεωργία Δηλάκη 

Προτάσεις

Επικαιρότητα

Αυξητική στήθους: η αξία μιας ενσώματης εμπειρίας

αυξητική στήθους εμπειρίες

   Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ενσώματη εμπειρία ενός ατόμου, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο αισθάνεται και βιώνει τη σωματική του υπόσταση και στη συγκεκριμένη περίπτωση τον αυθεντικό λόγο μιας υποβληθείσης σε αισθητική επέμβαση. Η συνομιλία μου με τη Δάφνη, που υποβλήθηκε σε μια από τις πιο συχνά ζητούμενες αισθητικές επεμβάσεις διεθνώς, την αυξητική στήθους, επιβεβαίωσε αυτή τη φιλοσοφία μου. Μέσα από τη συνέντευξή της αναδεικνύεται η σημασία που αποδίδεται στο φαίνεσθαι στη σύγχρονη κοινωνία, το βαρύνον κριτήριο για την επιλογή πλαστικού χειρουργού αλλά και το γεγονός ότι η αισθητική χειρουργική οδηγεί σε περισσότερη αισθητική χειρουργική.

   Υποβλήθηκες σε αυξητική στήθους πριν ένα χρόνο. Τι σε ώθησε στην αισθητική χειρουργική; Πώς πήρες την απόφαση για την επέμβαση;

   Επειδή είχα πολύ μικρό στήθος… ήταν κάτι που το σκεφτόμουν από μικρή ηλικία. Το ήθελα πολλά χρόνια και άργησα κιόλας να το κάνω, στα 39 μου. Το είχα στο μυαλό μου αλλά δεν ήταν ούτε το οικονομικό…ήταν ότι νόμιζα ότι δεν θα μπορούσα να θηλάσω, φοβόμουν μήπως φαινόταν ψεύτικο…έτσι το ανέβαλα μετά την εγκυμοσύνη… έκανα πρώτα παιδί και πήρα την απόφαση για αυξητική μετά. Μπορεί βέβαια να είμαι και κερδισμένη που το καθυστέρησα, γιατί οι τεχνικές της αισθητικής χειρουργικής και τα υλικά όλο και βελτιώνονται, επομένως…επιλέγοντας έναν πλαστικό που διαρκώς εκπαιδεύεται και ενημερώνεται…πιστεύω κάθε γυναίκα μπορεί να πετύχει το ιδανικό αποτέλεσμα…δηλαδή στήθος φυσικό, ταιριαστό στο σώμα της.

   Ποιες ήταν οι προσδοκίες σου από την αισθητική χειρουργική;

   Ήθελα να άλλαζε την εικόνα μου, την εμφάνισή μου και νομίζω ότι το πέτυχε αυτό…ήθελα να αποκτήσω ένα μεγαλύτερο στήθος…ήθελα να γίνει εντυπωσιακό αυτό το μέρος ώστε να μπορώ να το προβάλλω…να φοράω ρούχα, μέσα από τα οποία να φαίνεται ότι έχω ένα πλούσιο στήθος κι όχι να είμαι αναγκασμένη να φοράω φαρδιά ρούχα ώστε να κρύβω το επίπεδο μπούστο μου…να μπορώ να παρουσιάσω καλύτερα τον εαυτό μου, να ενισχύσω τη θηλυκότητά μου…

   Η μόδα έπαιξε καθόλου ρόλο στην απόφασή σου για αυξητική στήθους;

   Όχι…απλά ένιωθα ότι οποιαδήποτε μπλούζα, t-shirt, μαγιώ ή οποιοδήποτε ρούχο θα ήταν καλύτερο αν αυτό το μέρος του σώματός μου ήταν πιο γεμάτο. Ένιωθα ότι οι επιλογές ήταν πιο περιορισμένες για μένα, ότι ήμουν αποκλεισμένη από πολλές ενδυματολογικές επιλογές. Έπαιξε ρόλο για μένα η ενδυμασία, όχι η μόδα. Ήθελα να αισθανθώ καλύτερα με τα ρούχα μου και με το σώμα μου.

   Πώς επέλεξες τον πλαστικό χειρουργό σου; Τα ΜΜΕ έπαιξαν ρόλο στην απόφασή σου;

   Παρόλο που μ’αρέσει να ενημερώνομαι για όλα και παρακολουθώ την πλαστική χειρουργική μέσα από τα ΜΜΕ…βλέπω καθετί καινούριο που βγαίνει και διαφημίζεται στην αγορά…δεν ήταν κάτι το οποίο έλαβα υπόψη μου. Ο καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή του πλαστικού ήταν για μένα μια φίλη μου που είχε κάνει αυξητική στήθους στον ίδιο, οπότε είδα πάνω της το αποτέλεσμα…κι αυτό μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη.

   Σε σύγκριση με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων από τους οποίους έχεις εξεταστεί ήταν ευκολότερο ή δυσκολότερο για εσένα να συμμορφωθείς με τις υποδείξεις του πλαστικού χειρουργού;

  Ευκολότερο. Γιατί…φοβόμουνα. Φοβόμουνα ότι μπορεί αν έκανα κάτι λάθος…δεν είναι όπως, για παράδειγμα, πας στον παθολόγο και σου γράφει μια αντιβίωση…εδώ μιλάμε για χειρουργείο. Κι εσύ δεν είσαι άρρωστος από πριν για να μπεις στο χειρουργείο…κι αν δεν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του γιατρού μπορεί κάτι να πάει στραβά.

   Πώς ήταν η περίοδος της ανάρρωσης; Υπήρξαν στιγμές που ένιωσες ότι τραυμάτισες τον εαυτό σου;

   Στην περίοδο της ανάρρωσης είναι αλήθεια ότι μου πέρασε…μερικές φορές στιγμιαία, τις πρώτες μέρες…που είχα κάποιες ενοχλήσεις. Ήμουν συνεχώς μες στο σπίτι, ξαπλωμένη, έπαιρνα παυσίπονα κι ένιωθα λίγο «μήπως δεν έκανα καλά…όλος αυτός ο χαμός για να έχω ένα μεγαλύτερο στήθος;», που μ’εβλεπα έτσι φασκιωμένη... υπήρχαν κάποιες στιγμές που είχα δεύτερες σκέψεις για την απόφασή μου.

   Σε πόσο διάστημα μετά την επέμβαση ένιωσες ικανοποιημένη με το αισθητικό αποτέλεσμα;

   Σ’ένα μήνα, που έφτιαξε η διάθεσή μου…γιατί τον πρώτο μήνα ήταν πρησμένο...οπότε με φόβιζε…δεν μπορούσα ούτε καν να το κοιτάξω, ούτε να το πιάσω. Το ένιωθα…ξένο. Αλλά…στο μήνα πάνω, πολύ καλά. Συνήθισα πλήρως τη νέα μου εμφάνιση και άλλαξα…και τη γκαρνταρόμπα μου.

   Σκέφτηκες ποτέ ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν γι’αυτή την επέμβαση θα μπορούσες να τα αξιοποιήσεις διαφορετικά;

   Όχι. Ήθελα να την κάνω και την έκανα. Εξάλλου η αυξητική στήθους δεν είναι κάτι που επαναλαμβάνεται. Μπορούσα να έχω τα χρήματα στην άκρη αλλά…ήθελα να το κάνω. Θεωρώ ότι αυτή ήταν η καλύτερη αξιοποίηση που μπορούσε να γίνει…ήταν κάτι που έκανα για τον εαυτό μου…και τώρα χαίρομαι το σώμα μου.

   Σκέφτεσαι να προβείς και σε άλλες αισθητικές επεμβάσεις;

   Τώρα περισσότερο τα της αντιγήρανσης έχουν μπει στο μυαλό μου…botox, μεσοθεραπεία, υαλουρονικό και κάτι τέτοια. Είμαι υπέρ της αλλαγής οποιουδήποτε χαρακτηριστικού μας ενοχλεί ή της ανανέωσης, χωρίς να πάμε σε υπερβολές. Βέβαια νομίζω ότι τελικά είναι εύκολο να ξεφύγει κάποιος και να μπει στη ρότα ότι «έφτιαξα το ένα, να φτιάξω και το άλλο και το παράλλο».

   Πιστεύεις, δηλαδή, ότι με την αισθητική χειρουργική ανοίγει για κάποιον ένας κύκλος που δεν κλείνει ποτέ;

   Όταν κάνεις κάτι και βλέπεις τα θετικά αποτελέσματα…πιστεύω είναι πιο εύκολο να πάρεις την απόφαση να διορθώσεις και κάτι άλλο…Όσον αφορά τα μη χειρουργικά…άμα τα ξεκινήσεις…θέλει επανάληψη…όπως διαβάζω και μου έχουνε πει. Έτσι κι αλλιώς η διάρκεια αυτών των ενέσιμων υλικών, όπως του botox, δεν είναι μεγάλη. Επομένως…μπαίνεις σε μια διαδικασία. Να τα παρατήσεις, δεν νομίζω σήμερα ότι υπάρχει γυναίκα που θα τα παρατήσει.

   Τι άλλαξε στη ζωή σου μετά την αυξητική στήθους;

   Η επέμβαση ήταν κάτι που μου βελτίωσε την εμφάνιση…άλλαξε η εικόνα μου, ο τρόπος που φαίνομαι και που παρουσιάζω τον εαυτό μου…κατά τ’άλλα…δεν μπορώ να πω ότι άλλαξε κάτι εντυπωσιακά στη ζωή μου ή έγινε και τίποτα το φοβερό…δεν μπορώ, δηλαδή, να σου πω αν νιώθω καλύτερα ή χειρότερα. Όπως είχα την προσωπική μου ζωή…όπως είχα τις συναναστροφές μου τις έχω, όπως πήγαινα στη δουλειά μου πηγαίνω…είναι μέρες που έχεις τα κάτω σου και μέρες που σηκώνεσαι και λες «α, μια χαρά είμαι σήμερα» και το ίδιο γινόταν και πριν την πλαστική. Δεν έγινε κάτι διαφορετικό.

   Δάφνη ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι κάθε επιτυχία, επαγγελματική και προσωπική!

Συνεντεύξεις

συνεντεύξεις αισθητική χειρουργική

Απόψεις, τάσεις, εξελίξεις, εμπειρίες γύρω από το σώμα, την εικόνα του, την τροποποίησή του μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα-και όχι μόνο. 

 

Διαβάστε περισσότερα