Αρχείο άρθρων

Καλωσόρισμα
  

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο που στόχο έχει να προσφέρει πολύπλευρη ενημέρωση για την εικόνα του σώματος και την τροποποίησή του μέσω της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς και να προβάλλει θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα και tips για καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά ιατρικές πληροφορίες, στοχεύει, όμως, στην ανάδειξη της αξίας των Κοινωνικών Επιστημών για την Ιατρική. Το site έχει σχεδιαστεί με φιλικό τρόπο προς τις κινητές συσκευές και σας δίνει τη δυνατότητα να «ξεδιπλώσετε» την εμπειρία σας, να πάρετε απαντήσεις σε θέματα που σας απασχολούν και να «πλουτίσετε» την καθημερινότητά σας, ανακαλύπτοντας γεγονότα, δυνατότητες και νέες προοπτικές! Εύχομαι η επικοινωνία μας μέσα από το site να συμβάλλει στην αυτοβελτίωση και την προσωπική σας εξέλιξη.

Καλή περιήγηση

Δρ. Γεωργία Δηλάκη 

Προτάσεις

Επικαιρότητα

Καραντίνα και υγιής εικόνα σώματος

υγιής εικόνα σώματος στην καραντίνα

   Οι συνθήκες της καραντίνας λόγω κορωνοϊού έκαναν –όπως αναδεικνύουν όλο και περισσότερες έρευνες- εντονότερο το ενδιαφέρον για την εικόνα του σώματός μας. Αυτό συμβαίνει λόγω της μεγαλύτερης διαδικτυακής μας παρουσίας (τηλεκπαίδευση, τηλεργασία, συνομιλία με φίλους που δεν μπορούμε να δούμε από κοντά) που μας δημιουργεί την ανάγκη να δείχνουμε όσο καλύτερα γίνεται αλλά και λόγω του ότι ο περισσότερος χρόνος, που περνάμε μπροστά από οθόνες, μας κάνει περισσότερο εκτεθειμένους σε ψηφιακές εικόνες και σωματικά ιδανικά. Επιπλέον, η μειωμένη φυσική δραστηριότητα ενισχύει τις αρνητικές αντιλήψεις για το βάρος και το σχήμα του σώματός μας, ενώ το άγχος, που προκαλείται από την πανδημία, μπορεί να ελαττώσει τους αμυντικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούμε για να διαχειριστούμε τις αρνητικές αυτές σκέψεις.

   Πώς θα πετύχουμε την ισορροπία μεταξύ της φροντίδας για την εμφάνισή μας και της υπερβολικής ανησυχίας γι’αυτήν, διατηρώντας μια υγιή εικόνα σώματος κατά την παραμονή μας στο σπίτι;

  • Δεν ξεχνάμε ότι ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικός της πραγματικότητας. Διατηρούμε τις ρεαλιστικές προσδοκίες για το σώμα μας, αποφεύγοντας τη διαδικασία ανταγωνισμού και συγκρίσεων με άλλα άτομα ή με εξιδανικευμένες εικόνες, που μας ωθούν να θέτουμε αυστηρά κριτήρια για την εξωτερική μας εμφάνιση ή –ακόμα χειρότερα- να αντιγράφουμε ψηφιακά πρότυπα ομορφιάς.
  • Εστιάζουμε, κυρίως, στα πρακτικά προβλήματα που μας λύνουν αυτή την περίοδο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα το διαδίκτυο (δηλαδή να μην χάσουμε την επαφή με αγαπημένα μας πρόσωπα, να βοηθηθούμε στην εργασία μας, να διευκολυνθούμε στις κρατικές μας συναλλαγές, να υλοποιήσουμε εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και γενικότερα επιμορφωτικούς στόχους). Έτσι απομακρυνόμαστε από εξαρτώμενες συμπεριφορές που ενδέχεται να βλάψουν τη σωματική και συναισθηματική μας υγεία.
  • Δεν παραμένουμε στο φαίνεσθαι και μάλιστα μέσω μιας οθόνης…κινούμαστε, περπατάμε, γυμναζόμαστε…ασχολούμαστε με κάθε σωματική δραστηριότητα που θα μας θυμίσει και το λειτουργικό ρόλο του σώματός μας. Εκτιμώντας όλες τις λειτουργίες του, όσα μπορεί να κάνει για εμάς, καλλιεργούμε την αγάπη και  μια θετικότερη εικόνα για το σώμα μας.
  • Θέτουμε όρια στο χρόνο ενασχόλησής μας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού η άσκοπη χρονική σπατάλη όχι μόνο μας κάνει πιο ευάλωτους σε αυξημένη δυσαρέσκεια με το σώμα αλλά  μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή από πιο σημαντικά ζητήματα ή να μας στερήσει τη δημιουργικότητα (π.χ. ενασχόληση με ένα χόμπι, ποιοτικός χρόνος με τους δικούς μας ανθρώπους, μια πράξη προσφοράς).
  • Αν δεν μας αρέσει το πώς δείχνουμε σε διάφορες διαδικτυακές εφαρμογές –κάποιες από τις οποίες ενδέχεται να παραμορφώνουν και τα χαρακτηριστικά μας- δεν επιλέγουμε την αισθητική πλαστική χειρουργική έχοντας μόνο αυτό ως κριτήριο για τη βελτίωση κάποιου χαρακτηριστικού μας. Προχωράμε σε αισθητική επέμβαση αφού α). σιγουρευτούμε ότι δεν μας παραπλανά η ψηφιακή εικόνα και ότι το αισθητικό «πρόβλημα» υφίσταται αντικειμενικά, β). δώσουμε στον εαυτό μας μια ειλικρινή απάντηση για τις προσδοκίες μας από την πιθανή αλλαγή στην εμφάνισή μας, γ). κάνουμε την έρευνά μας, αναζητώντας την εκτίμηση ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού και δ). βεβαιωθούμε ότι η απόφασή μας είναι ελεύθερη, ανεπηρέαστη και συνειδητοποιημένη.

Συνεντεύξεις

συνεντεύξεις αισθητική χειρουργική

Απόψεις, τάσεις, εξελίξεις, εμπειρίες γύρω από το σώμα, την εικόνα του, την τροποποίησή του μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα-και όχι μόνο. 

 

Διαβάστε περισσότερα