Αρχείο άρθρων

Καλωσόρισμα
  

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο που στόχο έχει να προσφέρει πολύπλευρη ενημέρωση για την εικόνα του σώματος και την τροποποίησή του μέσω της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς και να προβάλλει θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα και tips για καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά ιατρικές πληροφορίες, στοχεύει, όμως, στην ανάδειξη της αξίας των Κοινωνικών Επιστημών για την Ιατρική. Το site έχει σχεδιαστεί με φιλικό τρόπο προς τις κινητές συσκευές και σας δίνει τη δυνατότητα να «ξεδιπλώσετε» την εμπειρία σας, να πάρετε απαντήσεις σε θέματα που σας απασχολούν και να «πλουτίσετε» την καθημερινότητά σας, ανακαλύπτοντας γεγονότα, δυνατότητες και νέες προοπτικές! Εύχομαι η επικοινωνία μας μέσα από το site να συμβάλλει στην αυτοβελτίωση και την προσωπική σας εξέλιξη.

Καλή περιήγηση

Δρ. Γεωργία Δηλάκη 

Προτάσεις

Επικαιρότητα

Στόχοι για το 2021: μετατρέποντας τις επιδιώξεις σε επιτυχίες

στόχοι 2021

 Πώς θα κερδίσουμε το «στοίχημα» των στόχων μας το έτος των προκλήσεων

   Το 2020 δεν ήταν τελικά…η χρονιά μας! Θα μείνει στη μνήμη μας ως η χρονιά του περιορισμού, μια πρωτόγνωρη χρονιά υπό τη βαριά σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, που μας στέρησε κοινωνικές δραστηριότητες και ελευθερίες που τις θεωρούσαμε δεδομένες. Αναγκαστήκαμε βίαια να προσαρμοστούμε σε νέες συνθήκες ζωής που διέπονται από την ψηφιακή τεχνολογία, όπως τηλεργασία, τηλεκπαίδευση, ηλεκτρονικές αγορές αλλά και στην κοινωνική αποστασιοποίηση.

   Μπορεί το νέο έτος 2021 -που «κουβαλά», αναπόφευκτα, στοιχεία των καταστάσεων που πρωτοβιώσαμε το 2020- να χωρέσει τη ζωντάνια, τη δημιουργικότητα και την αλλαγή; Πώς θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, εξασφαλίζοντας την προσωπική μας εξέλιξη;

stoxoi site

   Οργάνωση

   Καταστρώνουμε ένα λεπτομερές και ρεαλιστικό πλάνο με χρονικό όριο για την υλοποίηση του στόχου μας, λαμβάνοντας υπόψη την καθημερινότητά μας, τις συνθήκες ζωής μας, τις δυνατότητές μας. Παράλληλα, καταγράφουμε όλα όσα πιστεύουμε ότι θα μας προσφέρει η κατάκτηση του στόχου μας.

   Καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων

   Κάθε στόχος απαιτεί να γνωρίζουμε κάποιες πληροφορίες και να έχουμε κάποιες δεξιότητες. Αν δεν τις έχουμε φροντίζουμε να τις αποκτήσουμε, όχι μόνο γιατί θα μας φέρουν πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας αλλά και γιατί αποκτάμε επιπλέον «εφόδια», που θα μας βοηθήσουν, να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις ενός διαρκώς μεταλλασσόμενου κοινωνικού περιβάλλοντος.

   Αποφασιστικότητα

   Δεν τα παρατάμε με την πρώτη δυσκολία ή «βολευόμαστε» με αυτήν. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, επιστρατεύοντας τη φαντασία μας ως ένα εργαλείο για να τον πετύχουμε. Για παράδειγμα, αν στοχεύουμε να περάσουμε τα χρωστούμενα μαθήματα για τη λήψη του πτυχίου μας ας φανταστούμε τον εαυτό μας τη μέρα της αποφοίτησης, αν επιθυμούμε να βελτιώσουμε την εικόνα του σώματός μας «βλέπουμε τον εαυτό μας» με τη νέα ελκυστική του εμφάνιση. Όπως εξάλλου, έχει αποδειχθεί από έρευνες, αυτοί που μπορούν να ταυτιστούν με το μελλοντικό εαυτό τους πράττουν πιο δυναμικά, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας στον τομέα που τους ενδιαφέρει.

    Αυτοπεποίθηση

   Ένα από τα σημαντικότερα συναισθήματα για την εξέλιξη της ζωής μας και την επιτυχία των στόχων μας, αφού μας δημιουργεί θετική διάθεση, αισιοδοξία και κίνητρο για δημιουργία, είναι η αυτοπεποίθηση. Η εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας σε συνδυασμό με την αφοσίωση στις ενέργειές μας -σωματικά και ψυχικά- θα μας οδηγήσει πιο γρήγορα στην κατάκτηση των επιδιώξεών μας.

   Υποστηρικτικός κύκλος

   Η μυστικοπάθεια πολλές φορές δεν βοηθάει…δεν διστάζουμε να μοιραστούμε με έμπιστα και προσφιλή μας άτομα τους στόχους μας, ζητώντας την υποστήριξη και τη συνεργασία τους ή να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους, που με τις γνώσεις και την εμπειρία τους θα μας βοηθήσουν στην κατάκτηση των στόχων μας.

   Επιβράβευση

   Στο «ταξίδι» της αυτοβελτίωσης υπάρχουν ενδιάμεσα πολλές μικρές νίκες, που δεν μπορούμε να υποβιβάζουμε ή να αγνοούμε. Παρακολουθούμε, επομένως, την πρόοδό μας, κρατώντας σημειώσεις και επιβραβεύοντας τον εαυτό μας κάθε φορά που τα «βήματά» μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και τα επιτεύγματά μας προσεγγίζουν το στόχο μας.

   Ευελιξία

   Δεν χρειάζεται να είμαστε υπερβολικά αυστηροί με τον εαυτό μας για όσα γεγονότα δεν είχαν την έκβαση που επιθυμούσαμε, αφού υπάρχουν και απρόβλεπτοι παράγοντες, έξω από τον έλεγχό μας. Γι’αυτό και διατηρούμε την ψυχραιμία μας απέναντι στα απρόοπτα και τις απρόσμενες δυσκολίες! Αν χρειαστεί αναθεωρούμε και επαναπροσδιορίζουμε πιο συχνά τη δράση μας, επαναξιολογώντας τους στόχους μας.

   Φροντίδα του εαυτού

   Διατηρούμε το σώμα μας σε καλή φυσική κατάσταση, ξεκουραζόμαστε επαρκώς, προσέχουμε τη διατροφή μας και ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αφού… το να είμαστε υγιείς σωματικά και ψυχικά είναι σημαντικός παράγοντας επιτυχίας και για τους υπόλοιπους στόχους της ζωής μας!

   «Επενδύοντας» στις παραπάνω έννοιες και στρατηγικές μπορούμε να πετύχουμε όσα στοχεύουμε για τη νέα χρονιά, έχοντας, πάντα, στο μυαλό μας ότι κάθε κατάκτησή μας, μικρή ή μεγάλη, θα βελτιώσει εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής μας!

 

      δηλάκη γραφείο                                                                                                   

             

              Γεωργία Δηλάκη, Κοινωνιολόγος Σώματος & Υγείας

           Διδάκτωρ Ψυχολογίας

           MSc Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία

Συνεντεύξεις

συνεντεύξεις αισθητική χειρουργική

Απόψεις, τάσεις, εξελίξεις, εμπειρίες γύρω από το σώμα, την εικόνα του, την τροποποίησή του μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα-και όχι μόνο. 

 

Διαβάστε περισσότερα