Αρχείο άρθρων

Καλωσόρισμα
  

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο που στόχο έχει να προσφέρει πολύπλευρη ενημέρωση για την εικόνα του σώματος και την τροποποίησή του μέσω της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς και να προβάλλει θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα και tips για καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά ιατρικές πληροφορίες, στοχεύει, όμως, στην ανάδειξη της αξίας των Κοινωνικών Επιστημών για την Ιατρική. Το site έχει σχεδιαστεί με φιλικό τρόπο προς τις κινητές συσκευές και σας δίνει τη δυνατότητα να «ξεδιπλώσετε» την εμπειρία σας, να πάρετε απαντήσεις σε θέματα που σας απασχολούν και να «πλουτίσετε» την καθημερινότητά σας, ανακαλύπτοντας γεγονότα, δυνατότητες και νέες προοπτικές! Εύχομαι η επικοινωνία μας μέσα από το site να συμβάλλει στην αυτοβελτίωση και την προσωπική σας εξέλιξη.

Καλή περιήγηση

Δρ. Γεωργία Δηλάκη 

Προτάσεις

Επικαιρότητα

Ανανεώνουμε τις σχέσεις μας ή…ξανασυστηνόμαστε!

κοινωνική απόσταση σχέσεις

   Βρίσκοντας τις ισορροπίες μετά την κοινωνική απόσταση

   Η επίδραση της πανδημίας του κορωνοϊού στην καθημερινότητα και την κοινωνικοσυναισθηματική μας κατάσταση ήταν καταλυτική. Ο υποχρεωτικός εγκλεισμός και τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης για μεγάλο χρονικό διάστημα στέρησαν από όλους μας τη φυσική παρουσία σημαντικών για εμάς προσώπων στη ζωή μας. Ξαφνικά όλα άλλαξαν, δεν μπορούσαμε να μοιραστούμε τις καθημερινές μας στιγμές μαζί τους ούτε να τους εκφράσουμε την αγάπη μας με τρόπους όπως το φιλί, η αγκαλιά.

   Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας, η παρουσία των δικών μας ανθρώπων δεν ήταν δυνατό να υποκατασταθεί απόλυτα με το τηλέφωνο και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αφού χάθηκε η προσωπική επαφή και οι κοινωνικές μας σχέσεις απομακρύνθηκαν από την αμεσότητά τους. Παράλληλα βιώσαμε πρωτόγνωρα συναισθήματα και σκέψεις, αφού σε καθημερινή βάση ερχόμασταν αντιμέτωποι με έναν από τους μεγαλύτερους φόβους μας, αυτόν του θανάτου. 

   Μια από τις προκλήσεις της επιστροφής στην κανονικότητα είναι να βγάλουμε από τον…πάγο τη σχέση μας με τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εμάς. Πώς θα αναζωογονήσουμε τη σχέση μας μαζί τους, «συμπληρώνοντας τα κενά», κερδίζοντας το χαμένο χρόνο και βρίσκοντας, ξανά, τις ισορροπίες στη ζωή μας;

  • Η ενθάρρυνση και η συναισθηματική υποστήριξη μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο δώρο για τους αγαπημένους μας. Δείξτε το ενδιαφέρον σας για τα συναισθήματα και τις ανησυχίες τους, στηρίζοντας και ενισχύοντας ο ένας τον άλλον στα προβλήματα που προκύπτουν στη «μετά την καραντίνα» εποχή.
  • Η επιστροφή στην καθημερινή μας ρουτίνα είναι σίγουρα δύσκολη και «φορτωμένη», με κίνδυνο και πάλι να μην έχουμε το χρόνο να βρεθούμε με τα προσφιλή μας πρόσωπα. Φροντίστε να είναι στις καθημερινές σας, πλέον, προτεραιότητες, η συχνή συνάντηση μαζί τους.
  • Μιλήστε τους για όσα σας έλειψαν το διάστημα της απομόνωσης αλλά και για όσα θαυμάζετε σε αυτούς, για όσα βρίσκετε ελκυστικά στην εμφάνιση και στην προσωπικότητά τους. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε μια ατμόσφαιρα εκτίμησης και ενδυναμώνετε τη σχέση σας.
  • Επισκεφθείτε μαζί τα αγαπημένα σας μέρη, που θα προκαλέσουν νοσταλγία για τις όμορφες μέρες του παρελθόντος και θα "ξυπνήσουν" ευχάριστα, δημιουργικά συναισθήματα.
  • Οργανώστε μια κοινή δραστηριότητα, π.χ. μια βόλτα ή ακόμη και μια εκδρομή, ώστε να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί και να δημιουργήσετε καινούριες κοινές αναμνήσεις.
  • Συλλογικές προσπάθειες, που το lockdown τις διέκοψε αιφνίδια, τις συνεχίζουμε για την επιτυχία τους από εκεί που τις αφήσαμε με μεγαλύτερο κέφι, αποφεύγοντας μοιρολατρικές συμπεριφορές...μην εγκαταλείψετε!
  • Κάντε σχέδια που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να εξελιχθείτε μαζί προσωπικά ή επαγγελματικά και θα «γεννήσουν» συναισθήματα αισιοδοξίας και προσμονής για το μέλλον.
  • Εκφράστε τους την ευγνωμοσύνη σας που βρίσκονται στη ζωή σας, χρησιμοποιώντας πιο συχνά τις λέξεις «ευχαριστώ», «σ’αγαπώ» ή ακόμη και «συγνώμη».

   Το μόνο σίγουρο είναι ότι υγιείς σχέσεις, που έχουν χτιστεί στο πέρασμα του χρόνου σε γερά θεμέλια, δεν "υπακούουν" σε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αντίθετα η επανασύνδεση τις δυναμώνει περισσότερο!

                                                                                                                                                                                                                                          δηλάκη γραφείο                                                                                       

 

          Γεωργία Δηλάκη, Κοινωνιολόγος Σώματος & Υγείας

          Διδάκτωρ Ψυχολογίας

          MSc Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία                                                                               

 

Συνεντεύξεις

συνεντεύξεις αισθητική χειρουργική

Απόψεις, τάσεις, εξελίξεις, εμπειρίες γύρω από το σώμα, την εικόνα του, την τροποποίησή του μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα-και όχι μόνο. 

 

Διαβάστε περισσότερα