Αρχείο άρθρων

Καλωσόρισμα
  

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο που στόχο έχει να προσφέρει πολύπλευρη ενημέρωση για την εικόνα του σώματος και την τροποποίησή του μέσω της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς και να προβάλλει θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα και tips για καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά ιατρικές πληροφορίες, στοχεύει, όμως, στην ανάδειξη της αξίας των Κοινωνικών Επιστημών για την Ιατρική. Το site έχει σχεδιαστεί με φιλικό τρόπο προς τις κινητές συσκευές και σας δίνει τη δυνατότητα να «ξεδιπλώσετε» την εμπειρία σας, να πάρετε απαντήσεις σε θέματα που σας απασχολούν και να «πλουτίσετε» την καθημερινότητά σας, ανακαλύπτοντας γεγονότα, δυνατότητες και νέες προοπτικές! Εύχομαι η επικοινωνία μας μέσα από το site να συμβάλλει στην αυτοβελτίωση και την προσωπική σας εξέλιξη.

Καλή περιήγηση

Δρ. Γεωργία Δηλάκη 

Προτάσεις

Επικαιρότητα

Αισθητική χειρουργική: στατιστικά για το 2017

συνέδριο ISAPS

   Αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής κατά 5% σημειώθηκε το 2017 σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με την παγκόσμια ετήσια έρευνα –στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα- της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS). Τα στατιστικά αυτά ανακοινώθηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο της ISAPS στο Μαϊάμι των ΗΠΑ (31 Οκτωβρίου - 4 Νοεμβρίου 2018).

   Ως πιο δημοφιλείς επεμβάσεις της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής αναδείχτηκαν η αυξητική στήθους (15,6%), η λιποαναρρόφηση (14,6%), η βλεφαροπλαστική (12,5%), η ρινοπλαστική (8,1%) και η κοιλιοπλαστική (7,5%), ενώ ακολουθεί η ανόρθωση στήθους (6,1%), η χρήση αυτόλογου λίπους στο πρόσωπο (5,6%), η μειωτική στήθους (4,5%), το λίφτινγκ προσώπου (4,3%) και η αυξητική γλουτών με αυτόλογο λίπος (3,1%).

   Αντίθετα, παρατηρήθηκε μείωση των μη επεμβατικών τεχνικών κατά 4% το 2017 σε σχέση με το 2016, γεγονός που οι ερευνητές αποδίδουν στην εφαρμογή των τεχνικών αυτών και από μη εξειδικευμένους γιατρούς ή και μη γιατρούς. Πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές εφαρμογές παραμένουν, διαχρονικά, οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης (botox) (39,9%) και ακολουθούν τα ενέσιμα εμφυτεύματα (fillers), με πιο γνωστό το υαλουρονικό οξύ (26,1%), καθώς και η αποτρίχωση (7,9%).

   Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 9,1% των επεμβάσεων αυξητικής στήθους πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες 17 χρονών ή και μικρότερης ηλικίας, ενώ, όσον αφορά τον τομέα του ιατρικού τουρισμού, το 15,6% των υποβληθέντων σε αισθητικές επεμβάσεις συνδύασαν την επέμβασή τους με διακοπές, επιλέγοντας χώρα εκτός του τόπου κατοικίας τους.

Συνεντεύξεις

συνεντεύξεις αισθητική χειρουργική

Απόψεις, τάσεις, εξελίξεις, εμπειρίες γύρω από το σώμα, την εικόνα του, την τροποποίησή του μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα-και όχι μόνο. 

 

Διαβάστε περισσότερα