Αρχείο άρθρων

Καλωσόρισμα
  

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο που στόχο έχει να προσφέρει πολύπλευρη ενημέρωση για την εικόνα του σώματος και την τροποποίησή του μέσω της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς και να προβάλλει θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα και tips για καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά ιατρικές πληροφορίες, στοχεύει, όμως, στην ανάδειξη της αξίας των Κοινωνικών Επιστημών για την Ιατρική. Το site έχει σχεδιαστεί με φιλικό τρόπο προς τις κινητές συσκευές και σας δίνει τη δυνατότητα να «ξεδιπλώσετε» την εμπειρία σας, να πάρετε απαντήσεις σε θέματα που σας απασχολούν και να «πλουτίσετε» την καθημερινότητά σας, ανακαλύπτοντας γεγονότα, δυνατότητες και νέες προοπτικές! Εύχομαι η επικοινωνία μας μέσα από το site να συμβάλλει στην αυτοβελτίωση και την προσωπική σας εξέλιξη.

Καλή περιήγηση

Δρ. Γεωργία Δηλάκη 

Προτάσεις

Επικαιρότητα

Φλερτάροντας με την αισθητική χειρουργική: σώμα, ομορφιά, ταυτότητα

Φλερτάροντας με την αισθητική χειρουργική: σώμα, ομορφιά, ταυτότητα

     

   Ποια είναι η σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το σώμα του; Τι σημασία έχουν στη ζωή του θέματα, όπως η «ομορφιά», η «νεότητα», η «θηλυκότητα», η «αρρενωπότητα», το «αδύνατο και καλογυμνασμένο σώμα», η «σωματική συντήρηση»; Πόσο σημαντική είναι η διαχείριση του σώματος και η δημόσια εικόνα του στη σύγχρονη κοινωνία του «φαίνεσθαι»; Πώς η αισθητική πλαστική χειρουργική συμβάλλει στη δημιουργία ενός επιθυμητού εαυτού; Πόσο έντονο έχει γίνει σήμερα το φλερτ με την ιδέα της αλλαγής του σώματός μας, της προσέγγισης του ιδεατού μας εαυτού, της πραγμάτωσης του προτύπου ομορφιάς που φαντασιωνόμαστε; Πώς βιώνεται η ανάγκη του «καλύτερου», του «τελειότερου», του «ελκυστικότερου»;

   Διαβάζοντας τις κυριότερες κοινωνιολογικές θεωρίες για το σώμα –κλασικών και σύγχρονων κοινωνιολόγων- θα βρείτε απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα. Παράλληλα, στο βιβλίο παρουσιάζονται ποικίλες ερμηνείες για την τροποποίηση του σώματος μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, καθώς και διαφορετικές πτυχές του θέματος. Στις σελίδες του ξετυλίγεται με επιστημονικό, αλλά κατανοητό τρόπο, η πορεία από την εποχή του Ιπποκράτη έως την «πλαστική» εποχή, όπου για τη διαμόρφωση του σώματος και της ατομικής ταυτότητας την «παράσταση κλέβουν» από τη βιολογία οι επιθυμίες, τα πάθη και τα συναισθήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ:

Συνεντεύξεις

συνεντεύξεις αισθητική χειρουργική

Απόψεις, τάσεις, εξελίξεις, εμπειρίες γύρω από το σώμα, την εικόνα του, την τροποποίησή του μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα-και όχι μόνο. 

 

Διαβάστε περισσότερα