Αρχείο άρθρων

Καλωσόρισμα
  

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο που στόχο έχει να προσφέρει πολύπλευρη ενημέρωση για την εικόνα του σώματος και την τροποποίησή του μέσω της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς και να προβάλλει θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα και tips για καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά ιατρικές πληροφορίες, στοχεύει, όμως, στην ανάδειξη της αξίας των Κοινωνικών Επιστημών για την Ιατρική. Το site έχει σχεδιαστεί με φιλικό τρόπο προς τις κινητές συσκευές και σας δίνει τη δυνατότητα να «ξεδιπλώσετε» την εμπειρία σας, να πάρετε απαντήσεις σε θέματα που σας απασχολούν και να «πλουτίσετε» την καθημερινότητά σας, ανακαλύπτοντας γεγονότα, δυνατότητες και νέες προοπτικές! Εύχομαι η επικοινωνία μας μέσα από το site να συμβάλλει στην αυτοβελτίωση και την προσωπική σας εξέλιξη.

Καλή περιήγηση

Δρ. Γεωργία Δηλάκη 

Προτάσεις

Επικαιρότητα

Τι νέο υπάρχει στην αισθητική πλαστική χειρουργική;

αισθητική χειρουργική τάσεις

  Μια στροφή από τη διασημότητα στην ατομικότητα

    Ενώ η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε τη ζήτηση για αισθητικές επεμβάσεις, οι πλαστικοί χειρουργοί παρατηρούν τους τελευταίους μήνες μια ανανέωση στις τάσεις της πλαστικής χειρουργικής, οι οποίες κινούνται προς μια φυσικότερη –χωρίς υπερβολικές, ριζικές αλλαγές- εμφάνιση, λαμβάνοντας, παράλληλα, υπόψη την εθνικότητα.

   Από τους celebrities σε μια φυσικότερη και εξατομικευμένη εμφάνιση

total makeover20  Στο παρελθόν ήταν πολύ συχνό φαινόμενο οι ενδιαφερόμενοι για αισθητική επέμβαση να βλέπουν τις αλλαγές στους αγαπημένους τους celebrities και να σκέφτονται πώς θα δείχνουν οι ίδιοι με αυτές τις επεμβάσεις. Συχνά επισκέπτονταν τον πλαστικό χειρουργό με τη φωτογραφία ενός celebrity για να του δείξουν τι προσδοκούσαν από την επέμβασή τους.

   Ενώ οι celebrities εξακολουθούν να πυροδοτούν κάποιες τάσεις της αισθητικής χειρουργικής –όπως η Kim Kardasian με τη βραζιλιάνικη ανόρθωση γλουτών- οι ενδιαφερόμενοι εστιάζουν, πλέον, σε επεμβάσεις που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την υγεία και την φυσική τους ομορφιά, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητά τους. Αντί, δηλαδή, να μοιάζουν με τους αγαπημένους τους celebrities η τάση είναι να δείχνουν ο εαυτός τους αλλά με κάποιες φυσικές –στα μέτρα τους- βελτιώσεις. Έτσι, αντί για φωτογραφίες celebrities οι πλαστικοί χειρουργοί γίνονται αποδέκτες φωτογραφιών που έχουν υποστεί photoshop από τους πελάτες τους ή απεικονίζουν τους εαυτούς τους σε νεότερη ηλικία.

   Η εθνικότητα γίνεται μια σημαντική υπόθεση

asian blepharoplasty1   Οι βιομηχανίες της ομορφιάς και της μόδας είχαν για καιρό εμμονή με τη μικρή, χαριτωμένη, ανασηκωμένη μύτη. Το ιδανικό αυτό δημιούργησε σε πολλές γυναίκες την ανάγκη να επιλέξουν τη ρινοπλαστική για να διορθώσουν το μέγεθος και το σχήμα της μύτης τους. Ωστόσο, το 2021 γνώρισε την άνοδο μιας νέας τάσης στο TikToK, όπου παρουσιάζονται μύτες μιας ευρείας γκάμας εθνικοτήτων. Έτσι πολλοί είναι, πλέον, περήφανοι για τα εθνικά χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Τι σημαίνει αυτό για τη ρινοπλαστική; Εξακολουθεί να είναι δημοφιλής επέμβαση αλλά το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην διόρθωση μιας πολύ γαμψής μύτης ή την απομάκρυνση του ήβου με παράλληλη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας του ατόμου.

   Ενώ μερικές κουλτούρες διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους ως έχουν, υπάρχει μια αυξανόμενη δημοφιλία της βλεφαροπλαστικής για τα άτομα με ασιατική καταγωγή προκειμένου να δημιουργήσουν πτύχωση στα άνω βλέφαρα. Ο στόχος είναι να κάνουν τα μάτια τους να φαίνονται μεγαλύτερα, δημιουργώντας μια πιο δυτική εμφάνιση. Ο εκδυτικισμός των άνω βλεφάρων αποτελεί μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις προσώπου στην Ασία και τώρα για την 3η πιο συχνά ζητούμενη επέμβαση από Ασιάτες Αμερικανούς.

   Μη ρεαλιστικές προσδοκίες λόγω επιρροής από κατασκευασμένες φωτογραφίες

selfies 2   Δυστυχώς, η αυξημένη χρήση φίλτρων στις φωτογραφίες και τις εφαρμογές ομορφιάς δημιούργησε καινούρια, περίεργα και σε κάποιες περιπτώσεις ανέφικτα ιδανικά. Για παράδειγμα, η εμφάνιση anime - υπερμεγέθη μάτια, διάφανη επιδερμίδα και πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς- έχει πρόσφατα γίνει μια νέα εμμονή για κάποιους, ξεκινώντας να πυροδοτεί πολλά χειρουργικά αιτήματα.

  Φυσικά πολλοί από αυτούς τους αισθητικούς στόχους δεν είναι βιολογικά δυνατοί. Το γεγονός αυτό επιφορτίζει τους πλαστικούς χειρουργούς με το προκλητικό καθήκον να βοηθήσουν τους πελάτες τους να κατανοήσουν τι είναι εφικτό, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να επαναδιαμορφώσουν τις προσδοκίες τους όσον αφορά τις αισθητικές τους επεμβάσεις.

  Πριν προχωρήσουν σε αισθητική επέμβαση είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους ενδιαφερόμενους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να κατανοήσουν τα κίνητρα και τις επιρροές που τους οδήγησαν στην απόφαση για αισθητική χειρουργική. Έτσι θα επιλέξουν επεμβάσεις με τις οποίες θα είναι χαρούμενοι, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και για τα επόμενα χρόνια, κερδίζοντας υγεία, συναισθηματική ευεξία, ομορφιά και ποιότητα ζωής.

 

δηλάκη γραφείο                                                                                   

                                                                                   

          Γεωργία Δηλάκη, Κοινωνιολόγος Σώματος & Υγείας

          Διδάκτωρ Ψυχολογίας

          MSc Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία  

Συνεντεύξεις

συνεντεύξεις αισθητική χειρουργική

Απόψεις, τάσεις, εξελίξεις, εμπειρίες γύρω από το σώμα, την εικόνα του, την τροποποίησή του μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα-και όχι μόνο. 

 

Διαβάστε περισσότερα