Αρχείο άρθρων

Καλωσόρισμα
  

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο που στόχο έχει να προσφέρει πολύπλευρη ενημέρωση για την εικόνα του σώματος και την τροποποίησή του μέσω της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς και να προβάλλει θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα και tips για καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά ιατρικές πληροφορίες, στοχεύει, όμως, στην ανάδειξη της αξίας των Κοινωνικών Επιστημών για την Ιατρική. Το site έχει σχεδιαστεί με φιλικό τρόπο προς τις κινητές συσκευές και σας δίνει τη δυνατότητα να «ξεδιπλώσετε» την εμπειρία σας, να πάρετε απαντήσεις σε θέματα που σας απασχολούν και να «πλουτίσετε» την καθημερινότητά σας, ανακαλύπτοντας γεγονότα, δυνατότητες και νέες προοπτικές! Εύχομαι η επικοινωνία μας μέσα από το site να συμβάλλει στην αυτοβελτίωση και την προσωπική σας εξέλιξη.

Καλή περιήγηση

Δρ. Γεωργία Δηλάκη 

Προτάσεις

Επικαιρότητα

Τι αφήνουμε πίσω για να κάνουμε δυναμική επανεκκίνηση το 2022

Τι αφήνουμε πίσω για να κάνουμε δυναμική επανεκκίνηση το 2022

  Το 2021 αποδείχθηκε μια ακόμα απαιτητική χρονιά. Συνεχίσαμε να ζούμε στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, που μας υποχρέωσε να βάζουμε την προσωπική μας υγιεινή πάνω απ’όλα, παραμερίζοντας, πολλές φορές, άλλα σημαντικά για εμάς θέματα, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε το πλήγμα στα οικονομικά μας και στις κοινωνικές μας συναναστροφές.

   Τι αφήνουμε πίσω μας ώστε το ξεκίνημα της νέας χρονιάς να πραγματοποιηθεί σε πιο θετικές, ευνοϊκότερες συνθήκες;

   Κακές συνήθειες

ti afinoume pisw4   Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καραντίνας αποκτήσαμε κάποιες κακές συνήθειες ή και εθισμούς, όπως την υπερβολική χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, την υπερκατανάλωση φαγητού ή και αλκοόλ, την υπερβολική άνεση των «έτοιμων υπηρεσιών» από τον καναπέ μας…μια «βολική στασιμότητα». Ευκαιρία η νέα χρονιά για ένα καινούριο ξεκίνημα, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από περισσότερες καλές συνήθειες που θα μας εξασφαλίσουν ποιοτικότερη καθημερινότητα. Η αλλαγή μιας συνήθειας προϋποθέτει τη δημιουργία μιας νέας. Κάνουμε μικρά και ρεαλιστικά βήματα, εφαρμόζοντας μία αλλαγή τη φορά και όταν εδραιωθεί μια νέα θετική συνήθεια προχωράμε στην επόμενη αλλαγή!

   Τοξικές σχέσεις

   Φεύγουμε από τοξικές σχέσεις, που καταστρέφουν την αυτοεκτίμηση, απομυζούν την ενέργειά μας και ανακόπτουν την εξέλιξή μας. Επενδύουμε στο χτίσιμο δυνατών, υγιών σχέσεων που μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε το άγχος και τους φόβους μας, να ανταπεξερχόμαστε στις προκλήσεις και στις δυσκολίες της καθημερινότητας και να ζούμε καλύτερα!

   Συγκρίσεις

   Απεμπλεκόμαστε από διαδικασίες ανταγωνισμού και συγκρίσεων με άλλα άτομα ή με εξιδανικευμένες εικόνες που μας ωθούν να θέτουμε αυστηρά κριτήρια για την εξωτερική μας εμφάνιση ή να νιώθουμε αυξημένη δυσαρέσκεια με τη ζωή μας, πυροδοτώντας αισθήματα ανασφάλειας και κατωτερότητας. Τη νέα χρονιά συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι δυνατόν να ζούμε όλοι τις ίδιες ζωές, να βρίσκουμε ευχαρίστηση στις ίδιες προτιμήσεις ή να έχουμε την ίδια εμφάνιση. Αντίθετα, ωφέλιμο θα αποδειχθεί να εστιάσουμε στη σύγκριση του εαυτού μας με εμάς τους ίδιους, σε σχέση με το πώς ήμασταν κάποτε. Δίνοντας στον εαυτό μας την ευκαιρία για ανασκόπηση, μπορούμε να νιώσουμε περήφανοι για τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα και ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε ήδη στη ζωή μας, προσπαθώντας να πετύχουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον και να γίνουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

   Αρνητική εικόνα σώματος

ti afinoume pisw eikona swmatos   Η κακή εικόνα σώματος επηρεάζει αρνητικά την αυτοεκτίμηση και την ποιότητα της ζωής μας. Θέτουμε ως καθημερινή «εργασία» για το 2022 την καλλιέργεια θετικότερης εικόνας σώματος. Προγραμματίζουμε ακόμα και την αλλαγή ενός χαρακτηριστικού ή την τελειοποίηση κάποιου μέρους του σώματός μας που μας απασχολεί στο πλαίσιο της καλύτερης παρουσίασης του εαυτού μας. Δεν αρκεί, όμως, αυτό. Η ανάδειξη των δυνατών στοιχείων της εμφάνισής μας, η εκτίμηση της αυθεντικότητάς μας, η πρόσληψη του σώματός μας ως ολότητας και όχι ως «συλλογής» διαφόρων χαρακτηριστικών είναι μερικές από τις συμπεριφορές, που θα δράσουν ως «σύμμαχοι» στην επίτευξη του στόχου μας για καλύτερη εικόνα σώματος τη νέα χρονιά. Εξάλλου, με βελτιωμένη εικόνα σώματος θα ενισχύσουμε τη συναισθηματική μας ευεξία –που με τη σειρά της έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία μας.

   Άσχημα συναισθήματα

   Τα συναισθήματά μας είναι η κινητήριος δύναμη της ύπαρξής μας, μια ενέργεια που μπορεί να αποδειχθεί είτε εποικοδομητική είτε αυτοκαταστροφική. Αφήνουμε πίσω μας τα αρνητικά συναισθήματα και τη νέα χρονιά συνεχίζουμε με τα υποβοηθητικά συναισθήματα, δηλαδή αυτά που προσθέτουν στη ζωή μας, ενισχύουν την επιτυχία μας και εμπλουτίζουν την εκτίμησή μας, συμβάλλοντας στην πρόοδό μας. Κάποιες χρήσιμες ερωτήσεις που θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να κάνουμε στον εαυτό μας είναι «Μήπως η συστολή με έκανε να υποχωρήσω και να χάσω μια σημαντική ευκαιρία το 2021;», «μήπως ο θυμός που δεν κατάφερα να ελέγξω μού στέρησε μια καλή σχέση;», «αυτό το συναίσθημα με ωθεί προς τα εμπρός ή με κρατάει πίσω;». Αξιολογώντας τα συναισθήματά μας και έχοντας πιο συνειδητή επίγνωσή τους θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας!

   Δυσάρεστες εμπειρίες

ti afinoume pisw3   Αφήνουμε πίσω κακές εμπειρίες που όλοι μας ζήσαμε -άλλος σε μεγαλύτερο, άλλος σε μικρότερο βαθμό. Πέρα από το γεγονός ότι πολλά από τα λάθη του παρελθόντος μπορούν να γίνουν πολύτιμα μαθήματα ζωής, δεν θα αφήσουμε να μας κρατήσει πίσω ένας χωρισμός, μια ασθένεια, μια αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος, απώλεια εργασίας, γενικά ένα δύσκολο γεγονός. Μια άσχημη εμπειρία δεν μπορεί να καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής μας αν εξασκηθούμε να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τις αιφνίδιες δύσκολες καταστάσεις που διατάραξαν την ομαλή ροή της καθημερινής μας ζωής. Αποκτάμε ευελιξία, αξιοποιώντας τις αστείρευτες εσωτερικές δυνάμεις, που όλοι διαθέτουμε και επαναπροσδιορίζουμε τη δράση μας για την εξέλιξή μας!

   Καλή χρονιά με έναν νέο τρόπο ζωής!

Συνεντεύξεις

συνεντεύξεις αισθητική χειρουργική

Απόψεις, τάσεις, εξελίξεις, εμπειρίες γύρω από το σώμα, την εικόνα του, την τροποποίησή του μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα-και όχι μόνο. 

 

Διαβάστε περισσότερα