Αρχείο άρθρων

Καλωσόρισμα
  

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο που στόχο έχει να προσφέρει πολύπλευρη ενημέρωση για την εικόνα του σώματος και την τροποποίησή του μέσω της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς και να προβάλλει θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα και tips για καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά ιατρικές πληροφορίες, στοχεύει, όμως, στην ανάδειξη της αξίας των Κοινωνικών Επιστημών για την Ιατρική. Το site έχει σχεδιαστεί με φιλικό τρόπο προς τις κινητές συσκευές και σας δίνει τη δυνατότητα να «ξεδιπλώσετε» την εμπειρία σας, να πάρετε απαντήσεις σε θέματα που σας απασχολούν και να «πλουτίσετε» την καθημερινότητά σας, ανακαλύπτοντας γεγονότα, δυνατότητες και νέες προοπτικές! Εύχομαι η επικοινωνία μας μέσα από το site να συμβάλλει στην αυτοβελτίωση και την προσωπική σας εξέλιξη.

Καλή περιήγηση

Δρ. Γεωργία Δηλάκη 

Προτάσεις

Επικαιρότητα

Οι τάσεις στην αισθητική χειρουργική για το 2021

αισθητική χειρουργική τάσεις 2021

   Το 2020 άλλαξε τις συνήθειές μας, την καθημερινή μας ρουτίνα, ακόμη και την προσέγγισή μας απέναντι στη ζωή. Πολλά από τα προσωπικά και επαγγελματικά σχέδιά μας αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν, οι κοινωνικές μας δραστηριότητες διακόπηκαν και η καταναλωτική μας συμπεριφορά άλλαξε. Παρ’όλ’αυτά, κάποιοι τομείς διατήρησαν και θα διατηρήσουν τη θέση τους στη νέα τάξη πραγμάτων. Η αισθητική χειρουργική είναι ένας από αυτούς. Έρευνα από δημοσιεύματα κορυφαίων διεθνών πλαστικών χειρουργών αναδεικνύει τις τάσεις της αισθητικής χειρουργικής για το 2021.

   Χειρουργική και μη επεμβατική ρινοπλαστική

   Το 2021 η ρινοπλαστική θα διατηρήσει τη θέση της μεταξύ των προτιμώμενων αισθητικών επεμβάσεων, όπως προβλέπουν οι πλαστικοί χειρουργοί. Ενώ η παραδοσιακή ρινοπλαστική εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλής, παρατηρείται αύξηση στη μη χειρουργική (υγρή) ρινοπλαστική, που πραγματοποιείται με τη χρήση υαλουρονικού οξέος ή του δικού μας λίπους (αυτόλογου), διορθώνοντας μικρά αισθητικά προβλήματα της μύτης.

   Αναζωογόνηση βλεφάρων

   Η μάσκα για την προστασία από τον κορωνοϊό θα είναι μέρος της ζωής μας και τον επόμενο χρόνο. Δεδομένου ότι κρύβει ένα μεγάλο μέρος του προσώπου, η έμφαση δίνεται στα μάτια μας που γίνονται, πλέον, οι πρωταγωνιστές του προσώπου. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει σε ιδιαίτερα δημοφιλείς τη βλεφαροπλαστική και τις μη επεμβατικές τεχνικές για αναζωογόνηση των βλεφάρων, ανόρθωση των φρυδιών και γενικά ανανέωση της περιοφθαλμικής περιοχής.

   Λιποαναρρόφηση: επιλογή γυναικών και ανδρών

   Η διαχρονικότητα της δημοφιλίας της οφείλεται στην ευρεία γκάμα περιοχών του σώματος, στις οποίες μπορεί να πραγματοποιηθεί και στην αποτελεσματικότητά της για την εξάλειψη του επίμονου, ανεπιθύμητου υποδόριου λίπους, επιτυγχάνοντας ελκυστικότερη σιλουέτα. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές που επιλέγουν γυναίκες και άνδρες για λιποαναρρόφηση είναι, σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς, η κοιλιά, οι γοφοί, τα πλευρά, η πλάτη, η μέση, οι μηροί και τα μπράτσα.

   Περιποίηση της επιδερμίδας

   Το ενδιαφέρον θα είναι πλέον μεγαλύτερο το 2021 για τεχνικές που βελτιώνουν την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας. Η μάσκα προστατεύει την υγεία μας αλλά η συχνή χρήση της επιβαρύνει την επιδερμίδα με υπερβολική παραγωγή σμήγματος, προβλήματα ακμής, δερματικούς ερεθισμούς, κοκκινίλες, ξηρότητα. Γι’αυτό και οι μη επεμβατικές εφαρμογές για την περιποίηση της επιδερμίδας, όπως peeling, δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, laser, μεσοθεραπεία κερδίζουν μεγαλύτερη προσοχή.

   Ενέσιμα υλικά

   Το μπότοξ και τα ενέσιμα εμφυτεύματα (fillers) θα συνεχίσουν να βρίσκονται και το 2021 μεταξύ των πιο δημοφιλών μη χειρουργικών εφαρμογών. Οι διεθνείς πλαστικοί χειρουργοί μέσα από τα άρθρα τους μας ενημερώνουν για νέας γενιάς ενέσιμα υλικά. Πιο συγκεκριμένα, η επόμενη γενιά υαλουρονικού οξέος που ονομάζεται Resilient (ανθεκτικό) Hyaluronic Acid ή RHA έχει έρθει από τη Σουηδία. Διαφημιζόμενο ως ελάχιστα τροποποιήσιμο filler –το πιο όμοιο με το υαλουρονικό οξύ του ίδιου του σώματός μας- αντιμετωπίζει όλες τις δυναμικές ρυτίδες του προσώπου με φυσικότερο και μακράς διάρκειας αποτέλεσμα. Επιπλέον, το DAXI, μια καινούρια νευροτοξίνη, που διαρκεί 6 μήνες, υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα για όσους αναζητούν λεία επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες με λιγότερες επισκέψεις στον πλαστικό χειρουργό.

   Συνδυαστικές θεραπείες

   Όλο και περισσότεροι συνδυάζουν επεμβάσεις με μη χειρουργικές τεχνικές για ολοκληρωμένη αναζωογόνηση προσώπου, τάση που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια. Οι εξελίξεις της τελευταίας δεκαετίας περιλαμβάνουν ποιοτικότερα, μεγαλύτερης διάρκειας fillers, αποτελεσματικά laser και συσκευές ραδιοσυχνοτήτων. Η αυτόλογη μεταφορά λίπους αποτελεί, πολύ συχνά, μέρος της διαδικασίας αναζωογόνησης προσώπου αλλά και ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα στις επεμβάσεις διαμόρφωσης περιγράμματος σώματος (body contouring) για τη διόρθωση ατελειών, τη διαμόρφωση καμπυλών και γενικά τη σμίλευση του σώματος (λιπογλυπτική).

Συνεντεύξεις

συνεντεύξεις αισθητική χειρουργική

Απόψεις, τάσεις, εξελίξεις, εμπειρίες γύρω από το σώμα, την εικόνα του, την τροποποίησή του μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα-και όχι μόνο. 

 

Διαβάστε περισσότερα