Δέκα easy tips ευεξίας για τη νέα χρονιά

tips ευεξίας νέα χρονιά

   Εύκολα, ανέξοδα βελτιώνουμε τη ζωή μας   

   Η έναρξη κάθε χρονιάς σημαίνει νέα ξεκινήματα και μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τι έχουμε πετύχει ως τώρα και ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι μας. Φέτος μπορείς να κάνεις προτεραιότητα τη φροντίδα του εαυτού σου! Μπορείς να βελτιώσεις τη συνολική σου υγεία και την καθημερινότητά σου απλά και μόνο αποφασίζοντας να κάνεις κάποια βήματα προς έναν πιο θετικό τρόπο ζωής.

   Εξάσκηση της ευγνωμοσύνης

   Αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να σκεφτείς πράγματα, για τα οποία είσαι ευγνώμων –υγεία, ασφάλεια, οικογένεια, φίλους, βασικά είδη αξιοπρεπούς διαβίωσης- και επανέλαβέ τα δυνατά στον εαυτό σου στην πρωινή διαδρομή για τη δουλειά. Αυτή η μέθοδος θετικής σκέψης σχετίζεται με μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή και βελτιώνει εντυπωσιακά την αίσθηση της ευεξίας, ακόμα και τις σχέσεις σου!

   Αναθεώρηση σχέσεων

   Μήπως ήρθε η ώρα να εγκαταλείψεις τις τοξικές σχέσεις, που καταστρέφουν την αυτοεκτίμηση, απομυζούν την ενέργειά σου και ανακόπτουν την εξέλιξή σου; Επένδυσε στο χτίσιμο δυνατών, υγιών σχέσεων που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το άγχος και τους φόβους σου και, κυρίως, να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις και στις δυσκολίες της καθημερινότητας, ζώντας καλύτερα!

   Βελτίωση της εικόνας του σώματος

   Θέσε ως καθημερινή «εργασία» για το 2024 την καλλιέργεια θετικότερης εικόνας σώματος. Μπορείς να προγραμματίσεις ακόμα και την αλλαγή ενός χαρακτηριστικού ή την τελειοποίηση κάποιου μέρους του σώματός σου, που σε απασχολεί, στο πλαίσιο της καλύτερης παρουσίασης του εαυτού σου. Δεν αρκεί, όμως, αυτό. Η ανάδειξη των δυνατών σημείων της εμφάνισής σου, η εκτίμηση της αυθεντικότητάς σου, η απεμπλοκή από διαδικασίες ανταγωνισμού και συγκρίσεων με άλλα άτομα ή με εξιδανικευμένες εικόνες των ΜΜΕ είναι μερικές από τις συμπεριφορές, που θα δράσουν ως «σύμμαχοι» στην κατάκτηση καλύτερης εικόνας σώματος τη νέα χρονιά.

   Στροφή στην υγιεινή διατροφή

  Μια εξατομικευμένη, ισορροπημένη διατροφή, η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, η προσθήκη φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητα αλλά και η αναπλήρωση των αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνες, σύμφωνα με την καθοδήγηση των ειδικών, όχι μόνο συμβάλλουν στη διατήρηση ενός σταθερού σωματικού βάρους αλλά προσφέρουν νεανικότερη εμφάνιση και υγιέστερη ζωή.

   Κατανάλωση περισσότερου νερού

  Το 60% - 70% του ενήλικου σώματος αποτελείται από νερό, ενώ κάθε σύστημα του οργανισμού χρειάζεται νερό για να λειτουργεί. Το νερό είναι απαραίτητο για τη βελτίωση της κυκλοφορίας οξυγόνου στο αίμα, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, τη λίπανση των αρθρώσεων, την ενυδάτωση των ιστών των ματιών, της μύτης, του στόματος, την αποβολή των τοξινών. Η ακριβής ποσότητα νερού που χρειάζεται να καταναλώνουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, οι καιρικές συνθήκες. Ωστόσο ο γενικός κανόνας, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η κατανάλωση 6-8 ποτηριών υγρών την ημέρα. Επιπλέον, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με βάση το νερό, όπως τα πορτοκάλια, η ντομάτα, το αγγούρι, τα καρότα, τα λεμόνια, θα συμβάλλουν ενισχυτικά στη διατήρηση της επαρκούς ενυδάτωσης του οργανισμού.

   Προσθήκη της σωματικής άσκησης στη ζωή σου

   Έστω και λίγα λεπτά μέτριας άσκησης την ημέρα συμβάλλουν σε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, στον έλεγχο του βάρους και στην προστασία από κάποιες ασθένειες. Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει η συστηματική άσκηση στο γυμναστήριο, υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξασφαλίσεις την απαραίτητη κίνηση για το σώμα σου. Ο χορός, ένα υπαίθριο σπορ, η συμμετοχή σε μια αθλητική ομάδα, ακόμα και οι δουλειές του σπιτιού ή το περπάτημα στη φύση θα ενδυναμώσει τη σωματική, πνευματική και ψυχική σου υγεία.

   Περιορισμός του χρόνου μπροστά από οθόνες

  Θέτοντας ένα όριο στο χρόνο που περνάς μπροστά από οθόνες όχι μόνο θα μειώσεις την καταπόνηση των ματιών σου αλλά επίσης θα ενισχύσεις την δημιουργικότητά σου, αφιερώνοντας ενέργεια σε νέες δραστηριότητες αλλά και στις προσωπικές σου σχέσεις. Αντικατέστησε το «σκρολάρισμα» διαβάζοντας ένα έντυπο βιβλίο (ναι, υπάρχουν ακόμα!), μαγειρεύοντας το αγαπημένο σου γεύμα ή κάνοντας μια βόλτα με αγαπημένα πρόσωπα σε αγαπημένα μέρη.

   Οργάνωση του χώρου σου

   Η τακτοποίηση του σπιτιού, του γραφείου, του αυτοκινήτου θα κάνει πιο εύκολα διαχειρίσιμους αυτούς τους χώρους και θα απλοποιήσει την καθημερινότητά σου. Η τάξη και η οργάνωση θα σου προσφέρουν, επιπλέον, πνευματική ηρεμία και ανασυγκρότηση ώστε να «τακτοποιήσεις» τις σκέψεις σου και να σχεδιάσεις τους στόχους σου με καθαρό μυαλό.

   Υιοθέτηση μιας υγιούς ρουτίνας ύπνου

   Τα πολλαπλά οφέλη ενός καλού ύπνου περιλαμβάνουν την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τη βελτίωση της διάθεσης, της συγκέντρωσης, της παραγωγικότητας αλλά και τη μείωση του στρες. Δημιούργησε μια βραδινή ρουτίνα για τη βελτίωση του ύπνου περιορίζοντας το χρόνο μπροστά από οθόνες πριν μπεις στο υπνοδωμάτιο, αποφεύγοντας την καφεΐνη αργά το βράδυ και δημιουργώντας ένα καθαρό, χαλαρό περιβάλλον ύπνου.

   Κατάρτιση ατομικού προϋπολογισμού

   Αφιέρωσε κάθε μήνα λίγο χρόνο για να προγραμματίσεις, ελέγξεις και οργανώσεις τα οικονομικά σου. Η δημιουργία υγιών συνηθειών γύρω από τα χρήματα θα σε βοηθήσει να νιώθεις περισσότερο υπό έλεγχο αυτό τον τομέα της ζωής σου, θα σου προσφέρει προστασία σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και θα μειώσει το άγχος σου για τα οικονομικά.

   Με εύκολους, ανέξοδους, ωφέλιμους τρόπους μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, υγιέστεροι, πιο ευτυχισμένοι!