Βιογραφικό

Βιογραφικό

   Η Γεωργία Δηλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού τελείωσε το 2004 με άριστα την Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, το 2006 απέκτησε με άριστα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα «Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2010 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου με εξειδίκευση στην Κοινωνιολογία του Σώματος. Η  διδακτορική της διατριβή αφορά το σώμα, την τροποποίησή του μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και τη διαμόρφωση της ατομικής ταυτότητας στις σύγχρονες κοινωνίες.

   Ασχολείται ενεργά με την έρευνα και τη συνεχή επιμόρφωση, αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα (για κοινωνικές πτυχές της υγείας, διαχείριση συναισθημάτων, θέματα πλαστικής χειρουργικής, εικόνας του σώματος, σχολιασμός κοινωνιολογικών θεμάτων επικαιρότητας), ενώ συμπεράσματα της διατριβής της έχουν δημοσιευτεί και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων και εργάζεται ως κειμενογράφος.

   Τα ενδιαφέροντά της στρέφονται γύρω από τις κοινωνικές πτυχές της υγείας και της ομορφιάς, ζητήματα που προκύπτουν από τη βίωση και τις εμπειρίες του σώματος, διαχείριση προβλημάτων που δημιουργούνται από ασθένειες με επιπτώσεις στην εικόνα του, προσαρμογή στις αλλαγές των συνθηκών ζωής που προκαλούνται από ατυχήματα ή την πραγματοποίηση μιας επανορθωτικής ή αισθητικής επέμβασης, προβληματισμούς για τη δημόσια παρουσίαση του εαυτού και τη διαμόρφωση της ατομικής ταυτότητας, διαχείριση των συναισθημάτων και αξιοποίησή τους για μια επιτυχημένη κοινωνική ζωή. Υποστηρίζει ένθερμα την καλλιέργεια ενός συνεχούς διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών επιστημών και της ιατρικής, τονίζοντας την αξία της συνεργασίας τους, με στόχο την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

   Είναι συγγραφέας των βιβλίων:

  • Περί σώματος: ένα ταξίδι στο σώμα μέσα από ένα ανθολόγιο άρθρων, Αθήνα:  Οσελότος, 2016.
  • Αισθητική χειρουργική:  τα tipsτης επιτυχίας, Αθήνα: Οσελότος, 2015.
  • Φλερτάροντας με την αισθητική χειρουργική: σώμα, ομορφιά, ταυτότητα, Αθήνα: Λυκόφως, 2013.

   Συμμετοχή στο συλλογικό έργο:

  • Ανθρωπολογικές και κοινωνιολογικές προσεγγίσεις της υγείας, (επιμ. Οικονόμου, Χ. & Σπυριδάκης, Μ.), Αθήνα: Ι. Σιδέρης, 2012, με το άρθρο «“Πλαστικά” σώματα και μορφές σωματοποίησης της γήρανσης».

  Στις επιδιώξεις της περιλαμβάνονται συνεργασίες με ελεύθερους επαγγελματίες ή εταιρείες στους χώρους υγείας, ομορφιάς, ευεξίας ή εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών (κειμενογράφος, δημιουργία πρωτότυπου ψηφιακού υλικού για μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, δημιουργία video), με ΜΜΕ στον τομέα της διαφήμισης, καθώς και σχεδιασμός, διεξαγωγή και ανάλυση εμπειρικών ερευνών.

   Για περισσότερα: https://gr.linkedin.com/in/γεωργία-δηλάκη-28896156