Η αντηλιακή προστασία επιβραδύνει τη γήρανση

αντηλιακή προστασία

  Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα με πολλαπλούς τρόπους: από τις ακτίνες UVB, που προκαλούν ηλιακά εγκαύματα και ανομοιόμορφα χρωματισμένη επιδερμίδα, μέχρι τις ακτίνες UVA και την υπέρυθρη ακτινοβολία, που διεισδύουν ακόμα πιο βαθιά στο δέρμα, μειώνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και προκαλώντας ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος.

   Κανένα προϊόν ή επέμβαση δεν μπορεί να ανατρέψει πλήρως τις μακροχρόνιες επιπτώσεις μιας «φτωχής» φροντίδας του δέρματος. Ο ακρογωνιαίος λίθος για την καλή κατάσταση του δέρματος είναι η λήψη προστατευτικών μέτρων. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες αντηλιακές επιλογές για να προστατέψετε τον εαυτό σας. Το ιδανικό αντηλιακό για τον καθένα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των μοναδικών αναγκών του δέρματός του και του τρόπου ζωής του.

   Δεδομένου ότι και οι δύο τύποι ακτίνων UV μπορούν να βλάψουν το δέρμα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος που να παρέχει προστασία τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις UVB, με SPF 30 ή και υψηλότερο. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά αντηλιακά που περιέχουν τα ενεργά συστατικά οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου ως καλή πηγή ευρέως φάσματος προστασίας, κατάλληλης για ευαίσθητα δέρματα. Αναφέρει, επίσης, ότι τα σκευάσματα που περιέχουν αντιοξειδωτικά μπορούν να παρέχουν κάποια προστασία από τον ανομοιογενή τόνο του δέρματος και τη γήρανση, που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.