Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023

   Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου υπόσχεται για το καλοκαίρι του 2023 ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα λάβει χώρα στο Ηρώδειο, στην Επίδαυρο, στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, στις αίθουσες της Πειραιώς 260 αλλά και –για πρώτη φορά- στο Ωδείο Αθηνών και το Εθνικό Θέατρο, με διάρκεια από την 1η Ιουνίου έως την 19η Αυγούστου.

   Χάρη στη συμμετοχή 2.200 Ελλήνων και διεθνών καταξιωμένων καλλιτεχνών, το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα αποτελείται από 76 παραγωγές θεάτρου, μουσικής και χορού, μεταξύ των οποίων μεγάλες πρεμιέρες, 14 ελληνικά έργα θεάτρου και πολλές διεθνείς συνεργασίες (Festival d’Avignon, Odeon Theatre de l’Europe, Εθνικό Θέατρο Ισπανίας, Festival Roma Europa κ.ά.).

   Ένα νέο στοιχείο του φετινού προγράμματος είναι η πρωτοβουλία της επαναλειτουργίας του εκθεσιακού χώρου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου -μετά από 22 χρόνια που παρέμενε κλειστός- όπου και θα φιλοξενηθεί έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.  

   Κεντρικό θέμα του Φεστιβάλ είναι η Ελευθερία, καθώς φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τότε που ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν». Τρία σύμβολα, ένα περιστέρι (ως πηγή ελευθερίας), μια καρδιά (ως σύμβολο αγάπης) και το νερό (ως πηγή ζωής και ελευθερίας), διαμορφώνουν τη φετινή οπτική ταυτότητα της διοργάνωσης.

   Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:  https://aefestival.gr/schedule/