Μικρές καθημερινές δράσεις που θα ενισχύσουν την ευτυχία σου

παγκόσμια ημέρα ευτυχίας

   Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας και την εαρινή ισημερία 2024

   Κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου 193 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, που τα Ηνωμένα Έθνη καθιέρωσαν το 2012. Είναι μια ημέρα γιορτής για τη δύναμη της ευτυχίας να μεταμορφώνει τις ζωές. Η ημέρα είναι βασισμένη στην πεποίθηση ότι η ευτυχία είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ότι η προαγωγή της χαράς και της ευεξίας μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο ειρηνικό, δίκαιο, βιώσιμο κόσμο.

earini isimeria 243 epikairotita

   Φέτος η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας συμπίπτει με την εαρινή ισημερία για το 2024 και την επίσημη πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η σημερινή ημέρα ας αποτελέσει αφετηρία για δράσεις που θα καλλιεργήσουν θετικά συναισθήματα, θα αυξήσουν το αίσθημα της ευτυχίας μας και θα διαδώσουν τη χαρά.

  • Επικοινώνησε με ένα κοντινό σου πρόσωπο, φίλο, μέλος της οικογένειάς σου, συνάδελφο κάνοντάς του μια έκπληξη ή μια πράξη προσφοράς.
  • Μοιράσου μια ευχάριστη είδηση για να εμπνεύσεις τους γύρω σου.
  • Άκουσε πραγματικά και με ενδιαφέρον αυτό που έχουν να σου πουν οι άλλοι, χωρίς να τους κρίνεις.
  • Εκδήλωσε τα συναισθήματά σου και χάρισε ένα μοναδικό κοπλιμέντο σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο.
  • Δείξε την αγάπη σου προς τον ίδιο σου τον εαυτό: σκέψου αυτά που σε κάνουν χαρούμενο/η και κάνε ένα πλάνο για να τα ενσωματώσεις στην καθημερινή σου ζωή.
  • Κάνε μια βόλτα στη φύση: η ενέργεια που προέρχεται από τη φύση και τα ερεθίσματά της θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο υγιής και χαρούμενος/η.
  • Εξάσκησε την ευγνωμοσύνη: αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς και να αναγνωρίσεις τα πράγματα στη ζωή σου, για τα οποία είναι σημαντικό να είσαι ευγνώμων –αλλά στην καθημερινότητα τείνεις να τα θεωρείς δεδομένα- προσεγγίζοντας τη ζωή με μια πιο θετική φιλοσοφία.

earini isimeria 241 epikairotita

   Η χαρά είναι θέμα επιλογής…μπορείς να ενεργοποιήσεις τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης –των χημικών ουσιών στον εγκέφαλο που σχετίζονται με την ευχαρίστηση- στον οργανισμό σου με φυσικό τρόπο, συμβάλλοντας, παράλληλα, σε έναν καλύτερο κόσμο!