Ιατρικός τουρισμός: κάνοντας το ταξίδι στην Ελλάδα μια όμορφη εμπειρία

ιατρικός τουρισμός και αισθητική πλαστική χειρουργική

   

   Πόλος έλξης η Ελλάδα για αισθητική πλαστική χειρουργική 

   Ελληνικό καλοκαίρι…μια μοναδική εμπειρία, που όλοι θα ήθελαν να ζήσουν. Η προοπτική συνδυασμού των διακοπών με τη βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης, μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ελλάδα φαντάζει ακόμα πιο δελεαστική! Η χώρα μας αποτελεί ούτως ή άλλως έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, όμως, τελευταία, αποτελεί έναν πόλο έλξης και για ιατρικό τουρισμό / τουρισμό υγείας και ευεξίας, αφού διαθέτει ένα σημαντικό ιατροκοινωνικό και υποστηρικτικό πλαίσιο για τη διασφάλιση υψηλών και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Ιδιαίτερα ο τομέας της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής αναδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής, αφού ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ατόμων αποφασίζει να υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση στη χώρα μας απολαμβάνοντας, συγχρόνως, διακοπές. Γιατί, όμως, προτιμούν την Ελλάδα;

  • Το εύκρατο μεσογειακό, ξηρό κλίμα της χώρας μας και η μεγάλη διάρκεια του καλοκαιριού αποτελούν τον πρώτο μεγάλο «σύμμαχο», όχι μόνο για τα τουριστικά ταξίδια αλλά και για μια ομαλή και γρήγορη ανάρρωση από την πραγματοποίηση μιας αισθητικής επέμβασης.
  • Σημαντικά αξιοθέατα και πολιτιστικές κληρονομιές βρίσκονται πολύ κοντά στις μεγάλες πόλεις της  Ελλάδας. Έτσι, οι υποβληθέντες σε αισθητικές επεμβάσεις έχουν τη δυνατότητα να τα επισκεφθούν σε διάστημα λίγων ωρών, χωρίς να επιβαρυνθεί η μετεγχειρητική τους πορεία. Ακόμα και η επίσκεψη σε μια νησιωτική περιοχή είναι εύκολη, λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας αλλά και της ασύγκριτης υπεροχής που προσφέρει το λιμάνι του Πειραιά, που, ως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο, εξυπηρετεί πολλά καθημερινά, συχνά. ασφαλή ακτοπλοϊκά δρομολόγια, κάνοντας εύκολη την πρόσβαση στα υπέροχα νησιά μας. Ακολουθώντας τις μετεγχειρητικές οδηγίες των γιατρών τους -έστω και με κάποιους περιορισμούς- μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους και να κερδίσουν σε γνώσεις και συναισθηματική ευχαρίστηση.
  • Το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας και η μεσογειακή διατροφή «ξυπνούν» όλες τις αισθήσεις: το πανόραμα των εικόνων, το άπλετο φως τις περισσότερες ώρες του 24ώρου, τα έντονα χρώματα και οι δυνατές γεύσεις ανεβάζουν τη διάθεση και δημιουργούν θετικά συναισθήματα, τα οποία, όπως έχει αποδειχτεί επιστημονικά, λειτουργούν ενισχυτικά στην ανάρρωση και συνεισφέρουν σε μια ομαλή μετεγχειρητική πορεία.
  • Το ιατρικό δυναμικό της ελληνικής πλαστικής χειρουργικής χαρακτηρίζεται για την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση, την τεχνογνωσία και την ικανότητά του να αξιοποιεί καινοτόμες μεθόδους, που προσφέρουν γρήγορη ανάρρωση και άμεσα, επιτυχημένα αισθητικά αποτελέσματα. Ο συνδυασμός όλων αυτών διασφαλίζει στους υποβληθέντες αυξημένα επίπεδα μετεγχειρητικής ικανοποίησης.
  • Το γεγονός ότι οι Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί λαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό υπόψη τους τα συναισθήματα των υποβαλλόμενων σε πλαστικές επεμβάσεις -εξάλλου φημιζόμαστε ως λαός για τη φιλοξενία μας και το μεσογειακό μας ταμπεραμέντο- σε συνδυασμό με μια αυξημένη συναίσθηση ευθύνης, αποτελούν θετικούς παράγοντες για τη μετεγχειρητική παρακολούθηση και την επιτυχία της αισθητικής επέμβασης.
  • Η άρτια οργάνωση και η τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του κορωνοϊού όσον αφορά τόσο τις τουριστικές υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας όσο και τους επαγγελματίες υγείας και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια εγγυώνται ασφάλεια, ευχάριστη παραμονή και αισθητικά αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των επισκεπτών.

     Η χώρα μας από τη φύση της δίνει «προνόμια» στην πλαστική χειρουργική να αναπτύξει τον ιατρικό τουρισμό περισσότερο από κάθε άλλη ιατρική ειδικότητα. Έτσι, οι επισκέπτες που θα επιλέξουν την Ελλάδα για να υποβληθούν σε μια αισθητική επέμβαση θα μεταλαμπαδεύσουν στη χώρα τους τον πολιτισμό μας, αφού θα φύγουν πιο «σοφοί» και πιο «όμορφοι»!