Γλώσσα του σώματος: tips για να σας κλείσει το μάτι ο Άγιος Βαλεντίνος

14 Φεβρουαρίου ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

   14 Φεβρουαρίου: ημέρα των ερωτευμένων...ας φλερτάρουμε.

   Η επίδραση της μη λεκτικής επικοινωνίας, γνωστής και ως γλώσσας του σώματος, μπορεί να είναι πιο καταλυτική στις σχέσεις των ανθρώπων ακόμα και από τη λεκτική επικοινωνία, όσα, δηλαδή, εκφράζονται με λόγια. Όταν, επομένως, ξέρεις να ερμηνεύεις και να αξιοποιείς τη γλώσσα του σώματός σου, μπορείς να στείλεις τα επιθυμητά μηνύματα στους άλλους, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

   Εξάλλου, και το φλερτ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα «παιχνίδι» αλληλεπίδρασης της γλώσσας του σώματος και των αισθήσεων. Έτσι, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μας προ(σ)καλεί να τις αξιοποιήσουμε προς όφελός μας. Πώς θα δώσουμε στον/στην απέναντί μας να καταλάβει ότι ενδιαφερόμαστε;

   Tips για να στείλουμε τα μηνύματά μας.

   Στάση του σώματος

  Υιοθετήστε μια ανοιχτή στάση του σώματος: αποφύγετε, δηλαδή, να σταυρώνετε τα χέρια σας, να βάζετε άλλα εμπόδια ανάμεσα σε εσάς και στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, να καμπουριάζετε και γενικά να παρουσιάζετε ένα σώμα σε συστολή...οι ενδοιασμοί δεν βοηθούν πάντα. Προτιμήστε τον άμεσο προσανατολισμό προς το συνομιλητή σας, με ευθυτενή στάση του σώματος και στητό κεφάλι –που αποτελούν ένδειξη αυτοπεποίθησης.

   Χαμόγελο

  Το χαμόγελο είναι βασικό στοιχείο της έλξης και μέσο έκφρασης θετικών συναισθημάτων. Δείξτε στο άτομο, που έχετε απέναντί σας, ότι γοητεύεστε από την παρουσία του μέσα από ένα συχνό και αυθεντικό χαμόγελο. Εξάλλου, η εικόνα μιας αισιόδοξης προσωπικότητας με αυτοπεποίθηση είναι από μόνη της ελκυστική.

   Βλέμμα  

   Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της διαδικασίας του φλερτ είναι το βλέμμα και όλα αυτά που μπορεί να «πει». Αξιοποιείστε «έξυπνα» το eye contact για να του/της μεταφέρετε το μήνυμα ότι η παρουσία του/της δεν σας αφήνει αδιάφορους/ες και ότι απολαμβάνετε την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί γύρω σας. Κοιτάξτε τον/την χαλαρά και απευθείας στα μάτια –χωρίς, βέβαια, το βλέμμα σας να γίνει επίμονο και αδιάκριτο- ή δημιουργείστε μια φευγαλέα οπτική επαφή –αφήνοντας το βλέμμα να «ταξιδέψει» από τα μάτια στα χείλη και πάλι πίσω- χαμογελώντας παράλληλα. Η οπτική επαφή και η καλή διάθεση θα δώσουν το στίγμα της συνέχειας.

   Μιμητική συμπεριφορά

   Με τον «καθρεφτισμό» των κινήσεων του ατόμου, που σας ενδιαφέρει, εκδηλώνετε το θαυμασμό σας περνώντας, παράλληλα, υποσυνείδητα το μήνυμα ότι ταιριάζετε, π.χ. σηκώστε το ποτήρι σας την ώρα που και ο απέναντι κάνει το ίδιο ή γείρετε το κεφάλι σας την ίδια χρονική στιγμή. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά συμβάλλει, επίσης, σημαντικά στην ανάπτυξη μιας συμπάθειας, ενώ, αν παρατηρήσετε ότι συμβαίνει το ίδιο και από την άλλη πλευρά είναι θετικό σημάδι ότι…το φλερτ απέδωσε και μια νέα γνωριμία ξεκινά.

   Αναδείξτε το μοναδικό σώμα σας 

   Απελευθερωθείτε από τις ενδυματολογικές υποδείξεις της μόδας και επιλέξτε ρούχα που κολακεύουν το σωματότυπό σας, «καμουφλάρουν» τις σωματικές σας ατέλειες και σας δίνουν τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το δικό σας, προσωπικό, ελκυστικό στυλ. Αναδείξτε, παράλληλα, τα πιο «δυνατά» σημεία της εμφάνισής σας –όλοι διαθέτουμε τέτοια και είναι «στο χέρι μας» να τα προβάλλουμε κατάλληλα- και να είστε σίγουροι/ες ότι δεν θα περάσετε απαρατήρητοι/ες.

   Πείτε τα όλα με τη γλώσσα του σώματος -διακριτικά…όχι επιθετικά!!

   Καλή επιτυχία!