Πιο HOT...δεν γίνεται!

Αγίου Βαλεντίνου

   Hot: ένας μοναδικός χώρος με εμπνευσμένα δώρα αλλά και με μια ιδιαίτερη βιτρίνα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που συνοδεύεται από μια πλούσια συλλογή προτάσεων για τον/την αγαπημένο/η σας. Είτε γιορτάζετε είτε όχι τον Άγιο Βαλεντίνο, δείτε τη συγκεκριμένη μέρα ως μια αφορμή, ως μια ευκαιρία όχι μόνο για τον έρωτα και την αγάπη αλλά και για να αναζωογονήσετε κάθε είδους σχέση σας ή και να διορθώσετε…λάθη προηγούμενων ετών! Γι’αυτό κάντε μια στάση στη Χρυσοστόμου Σμύρνης 140, στο Βύρωνα και μην περιοριστείτε στη βιτρίνα αλλά διερευνήστε και το εσωτερικό του καταστήματος. Ο κύριος Γιώργος –ο χαμογελαστός, ακούραστος και δημιουργικός ιδιοκτήτης του- μας παροτρύνει, ακόμα κι αν εκείνη τη στιγμή φύγουμε χωρίς δώρο, να χαρίσουμε «ένα φιλί, μια ζεστή αγκαλιά και ένα τρυφερό χάδι». Η φιλοσοφία του έχει ενδιαφέρον!

    Έχετε ένα ιστορικό κατάστημα στο κέντρο του Βύρωνα. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη δουλειά σας;

   Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο ή λιγότερο: τα αγαπάω όλα, αγαπάω την κατασκευή πραγμάτων, αγαπάω την επαφή με τον κόσμο, να φτιάχνω βιτρίνες, να ψάχνω να βρω αντικείμενα, που θα ευχαριστήσουν τον κόσμο μου. Μου αρέσει να ζω μέσα στο μαγαζί, εδώ είναι το σπίτι μου.

   Το κατάστημά σας είναι προσεγμένο, ιδιαίτερο, γεμάτο πάντα με δώρα διαχρονικά, χρηστικά, εποχικά, επίκαιρα…δώρα με νόημα. Εδώ ο πελάτης σίγουρα θα βρει αυτό που θέλει. Πείτε μας τη φιλοσοφία σας γύρω από τα δώρα. Τι συμβολίζουν,  τι μηνύματα μπορεί να στείλει κάποιος με ένα δώρο;

   Το δώρο συμβολίζει τα ευγενικά αισθήματα αυτού που το αγοράζει για να το προσφέρει σε κάποιον που αγαπάει. Πιστεύω ότι ο προσφέρων νιώθει πιο γεμάτος, πιο πλήρης. Ανήκει στην κατηγορία των δοτικών ανθρώπων, που κάτι έχουν να σε διδάξουν με τις πράξεις τους.

    Πόση σημασία δίνετε στο αμπαλάζ; Δώστε τρεις συμβουλές πώς να προσφέρουμε  ένα δώρο σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο.

   Το αμπαλάζ, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι λιτό και καλόγουστο. Όσο για τις τρεις συμβουλές, να προσφέρουμε το δώρο με αγάπη, χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά.

   Πλησιάζει η γιορτή των ερωτευμένων, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Πώς θα βαθμολογούσατε το ενδιαφέρον του κόσμου για τη συγκεκριμένη ημέρα;

   Οι απόψεις είναι δύο απ’ό,τι ακούω από τον κόσμο: η μία άποψη είναι ότι πρόκειται για μια ψεύτικη μέρα, μια μέρα του εμπορίου, η άλλη είναι ότι αποτελεί ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη μας στον άνθρωπο που αγαπάμε. Το ενδιαφέρον του κόσμου θα το βαθμολογούσα με 10 και για τις δύο κατηγορίες, γιατί και αυτοί που ανήκουν στην πρώτη, κατά βάθος, θέλουν να δώσουν και να πάρουν.

   Ποια προϊόντα αναδεικνύονται ως πιο δημοφιλή για την ημέρα των ερωτευμένων;

   Προϊόντα που έχουν μέσα τους την υπερβολή, να λένε για αγάπη, να είναι λίγο χιουμοριστικά και να αναδεικνύουν ενθουσιασμό και έξαρση. Οι άνδρες προτιμούν το κόσμημα, θέλουν να το βλέπουν στο λαιμό ή στο χέρι της αγαπημένης τους.

   Ποιοι αγοράζουν περισσότερα δώρα για την 14η Φεβρουαρίου; Άνδρες, γυναίκες, μεγάλης ηλικίας, μικρής ηλικίας;

  Παλαιότερα αγόραζαν πιο πολύ οι γυναίκες. Τώρα όμως, τα τελευταία χρόνια, αγοράζουν πιο πολύ οι άνδρες. Οι ηλικίες κυμαίνονται μεταξύ 30-45. Άξιο προσοχής είναι ότι μόλις ανοίξει η πόρτα και μπει ο άνδρας πελάτης μέσα ψάχνει για το δώρο που θα πάρει με χαρά, χωρίς να βαρυγκομάει, το κάνει από την καρδιά του.

    Οικονομική κρίση: όλοι έχουμε κάνει περικοπές στην καθημερινότητά μας. Το δώρο αντέχει; Ή η κρίση έχει βλάψει και το ρομαντισμό μας;

   Είναι βέβαιο ότι ο κόσμος λαχταράει να αγοράσει αλλά έχει κάνει περικοπές, κατ’επέκταση η οικονομική κρίση έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο ρομαντισμό μας όπως λέτε. Ωστόσο εγώ, γνωρίζοντας την οικονομία μας, προσπάθησα να μην σταματήσω την επισκεψιμότητα στο κατάστημα. Γι’αυτό φροντίζω να έχω πράγματα οικονομικά και γουστόζικα -και στην τελική τα συναισθήματα είναι τα ίδια είτε το δώρο κάνει 20 ή 10 ή 5 ευρώ, σημασία έχει η προσφορά.

   Και για να κλείσουμε…τι συμβουλές θα δίνατε στους ερωτευμένους;

  Θα τους έδινα τη συμβουλή να αγαπάνε ο ένας τον άλλον, να μην αφήνουν ούτε στιγμή να πηγαίνει χαμένη στη ζωή τους, καλλιεργώντας την αγάπη και βελτιώνοντας τη σχέση τους. Όσο για τις 14 του Φλεβάρη να είναι η δική τους μέρα με δώρο ή χωρίς δώρο, αρκεί ένα φιλί, μια ζεστή αγκαλιά και ένα τρυφερό χάδι.