Τα οκτώ "όχι" των διακοπών

καλοκαιρινές διακοπές

   Λίγες ή πολλές μέρες διακοπών: σημασία έχει να γυρίσουμε ευχαριστημένοι! Από εμάς εξαρτάται το πόσο καλά θα περάσουμε.  Λέμε «όχι» σε κάποια πράγματα, που θέτουν σε «κίνδυνο» την καλοκαιρινή μας ανάπαυλα:

   Μιζέρια

   Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει περιορισμούς στη ζωή όλων μας. Μπορούμε, όμως, και με μειωμένα οικονομικά να περάσουμε καλά. Διακοπές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να ξοδέψουμε πολλά χρήματα για να έχουμε επώνυμα αξεσουάρ στην παραλία ή να επισκεφθούμε τα ακριβότερα καταστήματα. Με καλή παρέα, ευελιξία, «έξυπνες» επιλογές και αισιοδοξία μπορείτε να απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές και να τις «γεμίσετε» με ευχάριστες στιγμές, ακόμα και αν είναι ολιγοήμερες ή διαθέτετε λίγα χρήματα. «Πετάξτε» τη μιζέρια όχι μόνο από τις διακοπές σας αλλά και τη ζωή σας!

   Άγχος και ανασφάλεια για το σώμα

  Απολαύστε και χαρείτε το σώμα σας: «απαγορεύονται» αισθήματα ανησυχίας που θα σας εμποδίσουν να βιώσετε ευχάριστες εμπειρίες, σωματικές δραστηριότητες και συνθήκες σωματικής απόλαυσης, όπως κολύμβηση, αθλητισμό, χορό, προσωπικές σχέσεις. Ακόμα κι αν υπάρχει κάποιο «τρωτό» σημείο της εμφάνισής σας, που σας δυσαρεστεί ή κάποια σωματική ατέλεια, που δεν προλάβατε να διορθώσετε έγκαιρα, μην αφήσετε το μυαλό σας να περιστρέφεται συνεχώς γύρω από αυτό. Αναδείξτε τα σημεία που σας κάνουν να νιώθετε θετικά και…μετά το καλοκαίρι έχετε το χρόνο να προγραμματίσετε κάτι, που θα θέλατε να βελτιώσετε στο σώμα σας, με τη βοήθεια της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής.

   Γκρίνια

  Είναι απολύτως φυσικό οι συνήθειες και τα «θέλω» των ατόμων μιας παρέας να μην συμπίπτουν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα διαφωνίες και δυσκολίες συντονισμού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να περάσετε τις ημέρες των διακοπών «μουτρωμένοι», με εντάσεις και χαλασμένη διάθεση. Κοινές διακοπές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να κάνετε τα πάντα μαζί (π.χ. την ίδια ώρα για μπάνιο, την ίδια ώρα για φαγητό, κλπ.): δώστε, λοιπόν, ο ένας στον άλλον τη δυνατότητα για κάποιο βαθμό αυτονομίας και διατηρήστε την καλή σας διάθεση, το χαμόγελο και τη διαλλακτικότητά σας. Με «σύμμαχο» ένα ήρεμο κλίμα θα μοιραστείτε αρμονικά τις διακοπές σας με τους ανθρώπους που θα επιλέξετε για παρέα σας και δεν θα θέσετε σε κίνδυνο φιλίες και σχέσεις.

   Συστολή

   Το καλοκαίρι είναι η εποχή της εξωστρέφειας και ένα σώμα, που βρίσκεται σε συστολή, δεν μπορεί να απολαύσει τις καλοκαιρινές στιγμές, να εκφραστεί αποτελεσματικά και να εκπέμψει γοητεία. Αφαιρούμε, λοιπόν, φόβους για αρνητικά σχόλια, καχυποψία, αναστολές, που πηγάζουν από ανασφάλειες για το σώμα και προσθέτουμε τον αυθορμητισμό, τη φαντασία, την τόλμη και το ρίσκο στις κοινωνικές και προσωπικές μας σχέσεις!

   Συγκρίσεις

   Πολλές φορές, ακόμα και ασυνείδητα, συγκρίνουμε τους εαυτούς μας είτε με εξιδανικευμένες εικόνες μέσω των ΜΜΕ είτε με ανθρώπους, που κινούνται ανάμεσά μας και θαυμάζουμε, με αποτέλεσμα να νιώθουμε λιγότερο ικανοποιημένοι με τη δική μας εμφάνιση. Μην πέφτετε σε αυτή την «παγίδα», που λειτουργεί ως ο «εχθρός» της αυτοπεποίθησής σας! Δημιουργώντας το δικό σας στυλ θα νιώθετε άνετα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τη μοναδικότητά σας.

   Τελειομανία

   Αποφύγετε το κυνήγι της τελειότητας, γιατί το υπερβολικό άγχος για την εμφάνισή σας θα σας εμπλέξει σε έναν φαύλο κύκλο και δεν θα σας αφήσει να χαρείτε το καλοκαίρι σας. Υιοθετήστε ρεαλιστικές προσδοκίες για το σώμα σας και μην αναλώνεστε σε λεπτομέρειες, που μόνο εσείς γνωρίζετε, γιατί πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτές από κανέναν!

  Παθητικότητα

  Το καλοκαίρι μας προσφέρονται πολλές δυνατότητες για δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Αξιοποιείστε τα θαλάσσια σπορ, τη συμμετοχή σας σε ομαδικά αθλήματα και δείτε την άσκηση ως έναν τρόπο για να διαμορφώσετε ένα καλλίγραμμο σώμα αλλά και για να απελευθερωθούν στον οργανισμό σας  ενδορφίνες, που θα σας πλημμυρίσουν με θετικά συναισθήματα και ευεξία. Παράλληλα, διοργανώστε φιλικές συναντήσεις, πάρτυ, υπαίθριες δραστηριότητες και οτιδήποτε μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να κάνετε νέες γνωριμίες ή να συσφίξει τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις σας.

   Προσοχή στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία

  Προστατέψτε την υγεία και την ομορφιά σας: μην εκθέτετε το σώμα σας στον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες της ημέρας, που επισημαίνουν οι ειδικοί. Σε κάθε περίπτωση μην αποχωρίζεστε το αντηλιακό σας, το καπέλο σας και απορροφητικά γυαλιά ηλίου, προκειμένου να κρατήσετε μακριά τις βλαβερές επιπτώσεις της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα και τα μάτια.