Αισθητική χειρουργική - οδοντιατρική: δύο επιστήμες που "αγαπούν" το πρόσωπο

αισθητική χειρουργική και οδοντιατρική

   Πώς οι δύο επιστήμες «συμμαχούν» για υγιές και ομορφότερο πρόσωπο; Ενημερωθείτε για την αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στην αισθητική πλαστική χειρουργική και την οδοντιατρική!

   «Πλούσιο» και υγιές χαμόγελο

   Το χαμόγελο αποτελεί μια σημαντική έκφραση του προσώπου μας και η ελκυστικότητά του αποτελεί προτεραιότητα για πολλούς. Γι’αυτό και οι αισθητικές επεμβάσεις βελτίωσης των χειλιών αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή, δίνοντας λύση στα μικρά, «άδεια», χαλαρά ή άνισα χείλη, διορθώνοντας ατέλειες στο σχήμα, το μέγεθος ή τον όγκο των χειλιών, τελειοποιώντας το περίγραμμά τους, το σχήμα του στόματος, ακόμα και την εικόνα των ούλων. Η  μεταφορά αυτόλογου λίπους και η εφαρμογή δερματικών εμφυτευμάτων (fillers) με πιο δημοφιλές το υαλουρονικό οξύ, είναι σήμερα οι πιο διαδεδομένοι και ασφαλείς τρόποι για «γεμάτα», σαρκώδη χείλη, προσφέροντας φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα. Πολλές φορές, ωστόσο, δεν αρκούν για την επίτευξη ενός ομορφότερου χαμόγελου: οδοντιατρικά προβλήματα, σπασμένα, στραβά, ασύμμετρα ή σκουρόχρωμα δόντια εμποδίζουν πολλούς να εκπέμψουν τη λάμψη που επιθυμούν με το χαμόγελό τους. 

  Αναδεικνύεται, έτσι, η χρησιμότητα της συνεργασίας αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και οδοντιατρικής, μέσω της οποίας μπορεί να επιτευχθεί με ολοκληρωμένο τρόπο ένα αστραφτερό και λαμπερό χαμόγελο. Χάρη στην ανάπτυξη της ειδικότητας της αισθητικής οδοντιατρικής, οι επιλογές για την αποκατάσταση των προβλημάτων των δοντιών και την τελειοποίηση της εμφάνισής τους είναι απεριόριστες: εξελιγμένα laser λεύκανσης των δοντιών, όψεις ρητίνης, όψεις πορσελάνης, εμφυτεύματα, μας δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσουμε υγιή δόντια με αισθητική. Πολύ συχνά πραγματοποιείται, πλέον, και η αντίστροφη διαδικασία: αφού, δηλαδή, τα άτομα δουν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της οδοντιατρικής εργασίας στο στόμα τους, επιθυμούν να προχωρήσουν και στην τελειοποίηση της εμφάνισης των χειλιών τους με τη βοήθεια της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, προκειμένου να αναδειχτεί ακόμα περισσότερο η ανανεωμένη εικόνα των δοντιών τους.

     Αναδεικνύοντας τη ρινοπλαστική

    Η συνεργασία οδοντιατρικής-αισθητικής χειρουργικής έχει εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα στην περίπτωση της ρινοπλαστικής: μια αλλαγή στην εικόνα της μύτης μπορεί να έχει θεαματική αλλαγή στη συνολική εικόνα του προσώπου μας. Τυχόν προβλήματα, όμως, στη σύγκλιση της οδοντοστοιχίας της άνω με την κάτω γνάθο, δεν βοηθούν το αισθητικό αποτέλεσμα της πλαστικής μύτης να αναδειχτεί. Η αποκατάσταση αυτών των προβλημάτων, σε συνδυασμό με τη ρινοπλαστική, επιφέρει την αρμονία στο πρόσωπο, χαρίζοντας ομορφότερη και ελυστικότερη όψη. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της πωγωνοπλαστικής, δηλαδή της επαναδιαμόρφωσης του πηγουνιού είτε με αύξηση, τοποθετώντας ένθεμα, είτε με ελάττωση: πριν την πραγματοποίησή της, η επαναφορά της σωστής σύγκλισης των γνάθων με γναθοχειρουργική ή ορθοδοντική παρέμβαση είναι καίριας σημασίας για να αναδειχτεί το αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης, προσφέροντας στον υποβληθέντα θεαματική βελτίωση στη συνολική εικόνα του προσώπου του. Πολλές φορές, αντίστροφα, η διόρθωση του μεγέθους ή του σχήματος της μύτης ή του ακρορρινίου ή προβλημάτων στο πηγούνι, αναδεικνύει περισσότερο μια καλοφτιαγμένη οδοντοστοιχία.

     Αισθητική οδοντιατρική: το «χαμόγελο» του λίφτινγκ

    Και βέβαια, η ανανεωμένη, λιγότερο κουρασμένη και νεανικότερη όψη, που μπορούν να μας χαρίσουν τόσο μη χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις, όπως η μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα, όσο και χειρουργικές, όπως το λίφτινγκ προσώπου –που μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να φαίνεται ακόμα και δέκα χρόνια νεότερος- ωθεί πολλούς να επισκεφθούν τον οδοντίατρο μετά τον πλαστικό χειρουργό προκειμένου να ολοκληρώσουν την ανανέωση αυτή με ένα «καινούριο» χαμόγελο. Χάρη στις εξελίξεις της σύγχρονης οδοντιατρικής, τα λευκά, ίσια και αρμονικά δόντια μπορούν να μας κάνουν να δείχνουμε κατά πολλά χρόνια νεότεροι. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σε πολλούς την επιθυμία να τα «ταιριάξουν» με ένα συνολικά ανανεωμένο πρόσωπο, επιλέγοντας να υποβληθούν ταυτόχρονα σε facelift προκειμένου να καταπολεμήσουν σημάδια κούρασης ή γήρανσης!