Αρχείο άρθρων

Καλωσόρισμα
  

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο που στόχο έχει να προσφέρει πολύπλευρη ενημέρωση για την εικόνα του σώματος και την τροποποίησή του μέσω της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς και να προβάλλει θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα και tips για καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά ιατρικές πληροφορίες, στοχεύει, όμως, στην ανάδειξη της αξίας των Κοινωνικών Επιστημών για την Ιατρική. Το site έχει σχεδιαστεί με φιλικό τρόπο προς τις κινητές συσκευές και σας δίνει τη δυνατότητα να «ξεδιπλώσετε» την εμπειρία σας, να πάρετε απαντήσεις σε θέματα που σας απασχολούν και να «πλουτίσετε» την καθημερινότητά σας, ανακαλύπτοντας γεγονότα, δυνατότητες και νέες προοπτικές! Εύχομαι η επικοινωνία μας μέσα από το site να συμβάλλει στην αυτοβελτίωση και την προσωπική σας εξέλιξη.

Καλή περιήγηση

Δρ. Γεωργία Δηλάκη 

Προτάσεις

Επικαιρότητα

Κοινωνικές συμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής

αισθητικές επεμβάσεις

 Οι "καλοί τρόποι" της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής

   Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στην αισθητική χειρουργική για να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση, πολλές φορές αναρωτιόμαστε: «Μπορώ να τους πω κάτι; Πώς να συμπεριφερθώ σε κάποιον που είναι εμφανές ότι έχει υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση;». Το να ρωτήσουμε ένα άτομο αν υποβλήθηκε σε αισθητική επέμβαση δεν θεωρείται, γενικά, κοινωνικά αποδεκτό, ωστόσο, υπάρχουν τρόποι, με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε σε κάποιον κοπλιμέντο για την επέμβασή του, χωρίς να μιλήσουμε ευθέως γι’αυτήν. Η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS) ασχολήθηκε πρόσφατα με το θέμα αυτό και δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της τους «καλούς τρόπους» της αισθητικής χειρουργικής (θα λέγαμε το «σαβουάρ βιβρ»), φιλοξενώντας τη γνώμη κορυφαίων πλαστικών χειρουργών, που έχουν προσφέρει συμβουλές όσον αφορά τις συνομιλίες που αφορούν αισθητικές επεμβάσεις.

     Μη ρωτάς: Άσε τους άλλους να σου πούνε

     Γενικά, τα άτομα αποθαρρύνονται να ρωτήσουν συναδέλφους ή φίλους αν επισκέφτηκαν πρόσφατα τον πλαστικό χειρουργό. Ενώ η επέμβαση μπορεί να είναι εμφανής, το άτομο μπορεί να μην επιθυμεί να γνωρίζουν οι άλλοι ότι υποβλήθηκε σε αυτήν για τη βελτίωση της εμφάνισής του. Αμερικανός πλαστικός χειρουργός, γνωστός ως Mr. Manners, εξήγησε στο περιοδικό Everyday Health ότι μερικοί υποβληθέντες σε αισθητική επέμβαση μπορεί να προσβληθούν αν τους ρωτήσεις ευθέως αν έχουν μπει κάτω από το νυστέρι. Πρόσθεσε ότι αυτό το είδος της ενοχλητικής ερώτησης θα μπορούσε όχι μόνο να θεωρηθεί αγένεια, αλλά να έχει, επίσης, αρνητικές επιπτώσεις στην αυτό-εκτίμηση του ατόμου.

     Εστίασε στα θετικά

     Αντί για κάποια αδιάκριτη ερώτηση, ο πλαστικός χειρουργός προτείνει να κοπλιμεντάρεις το άτομο για την εμφάνισή του. Αναφέρθηκε, μάλιστα, και σε άλλον συνάδελφό του, ο οποίος έχει προσφέρει συμβουλές γι’αυτές τις περιπτώσεις, εξηγώντας τις καλύτερες πρακτικές για την προσέγγιση της συζήτησης : «Οι πελάτες μου που έχουν υποβληθεί σε αισθητικές επεμβάσεις αναφέρουν ότι πραγματικά το εκτιμούν όταν πεις κάτι σαν: “δείχνεις υπέροχα, τόσο ξεκούραστος/η! Οι διακοπές πραγματικά σε ωφέλησαν”». Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή όταν η συζήτηση γίνεται με άτομα στο γραφείο ή με γνωστούς, με τους οποίους δεν είστε πολύ κοντά. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνεται η υιοθέτηση μιας πιο τυπικής προσέγγισης, όπως απλώς το να επαινέσεις την εμφάνισή τους ή να ρωτήσεις πώς ήταν οι διακοπές τους. Αν δεν είναι πρόθυμοι να αποκαλύψουν λεπτομέρειες, είναι καλύτερο να μη συνεχίσεις.

     Παρέμεινε υποστηρικτικός

     Αν υποψιάζεσαι ότι ένα άτομο έχει υποβληθεί σε αισθητική επέμβαση ή έχει παραδεχτεί το γεγονός, είναι σημαντικό να παραμείνεις υποστηρικτικός για την επέμβασή του. Πλαστικός χειρουργός εξήγησε στο Reuters ότι το να είσαι ενθαρρυντικός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος όχι μόνο για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση του ατόμου, αλλά και για να αυξήσεις, επίσης, τις δικές σου γνώσεις για την αισθητική χειρουργική. Αφού έχεις θίξει το θέμα και έχεις ακούσει για την επέμβαση, μπορείς να μάθεις λεπτομέρειες «από πρώτο χέρι» για τις αισθητικές επεμβάσεις. Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό όχι μόνο να επαινέσεις τη νέα εμφάνιση του άλλου, αλλά, ακόμα και αν διαφωνείς με την απόφασή του, να συγχαρείς την ικανότητά του να επιλέγει.

Συνεντεύξεις

συνεντεύξεις αισθητική χειρουργική

Απόψεις, τάσεις, εξελίξεις, εμπειρίες γύρω από το σώμα, την εικόνα του, την τροποποίησή του μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα-και όχι μόνο. 

 

Διαβάστε περισσότερα