Αρχείο άρθρων

Καλωσόρισμα
  

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο που στόχο έχει να προσφέρει πολύπλευρη ενημέρωση για την εικόνα του σώματος και την τροποποίησή του μέσω της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς και να προβάλλει θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα και tips για καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά ιατρικές πληροφορίες, στοχεύει, όμως, στην ανάδειξη της αξίας των Κοινωνικών Επιστημών για την Ιατρική. Το site έχει σχεδιαστεί με φιλικό τρόπο προς τις κινητές συσκευές και σας δίνει τη δυνατότητα να «ξεδιπλώσετε» την εμπειρία σας, να πάρετε απαντήσεις σε θέματα που σας απασχολούν και να «πλουτίσετε» την καθημερινότητά σας, ανακαλύπτοντας γεγονότα, δυνατότητες και νέες προοπτικές! Εύχομαι η επικοινωνία μας μέσα από το site να συμβάλλει στην αυτοβελτίωση και την προσωπική σας εξέλιξη.

Καλή περιήγηση

Δρ. Γεωργία Δηλάκη 

Προτάσεις

Επικαιρότητα

"Μυστικά" που οι πλαστικοί χειρουργοί τα λένε μόνο στους φίλους τους

πρώτη συνεδρία με τον πλαστικό χειρουργό

  Τι χρειάζεται να ξέρετε αν σκέφτεστε να μπείτε κάτω από το νυστέρι; Πλαστικοί χειρουργοί, που εξασκούν το επάγγελμα στο εξωτερικό, αποκαλύπτουν στο www.plasticsurgery.org  σημαντικά στοιχεία, που δεν πρέπει να σας διαφεύγουν.

   Το «κλειδί» για επιτυχημένη αισθητική χειρουργική είναι στο μυαλό, όχι τα χέρια

  Για τις περισσότερες αισθητικές επεμβάσεις, το αποτέλεσμα επηρεάζεται περισσότερο από τον προγραμματισμό και τη λήψη αποφάσεων. Η γνώση, η δημιουργικότητα και η σοφία του πλαστικού χειρουργού είναι παράγοντες-«κλειδιά» για την επιτυχία μιας αισθητικής επέμβασης. Η γνώση είναι απαραίτητη γιατί είναι σημαντικό ο πλαστικός χειρουργός να ξέρει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει, η δημιουργικότητα απαιτείται για την εξατομικευμένη προσέγγιση των προβλημάτων, ενώ η σοφία «δείχνει» στον πλαστικό χειρουργό ποια επέμβαση δεν πρέπει να πραγματοποιήσει!

    Ο καλύτερος τρόπος να φαίνεστε νέοι είναι η πρόληψη

   Ρωτήστε οποιονδήποτε άνθρωπο στη δεκαετία των 40, 50 ή 60, που δείχνει νεότερος από την πραγματική του ηλικία και θα σας δώσει την ίδια συμβουλή: φροντίστε το δέρμα σας και προστατέψτε το από τον ήλιο. Αυτό σημαίνει τη χρήση αντηλιακού καθημερινά, ακόμα και στην περίπτωση συννεφιάς, προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία λεπτών ρυτίδων και να καθυστερήσει η εμφάνιση των σημαδιών, που σχετίζονται με τη γήρανση.

   Όταν πρόκειται για ενθέματα στήθους, τα μεγαλύτερα δεν είναι πάντα τα καλύτερα

   Τα ενθέματα στήθους δεν αποτελούν ένα «ταξίδι» λίγων μηνών: οι περισσότερες γυναίκες υποβάλλονται σε αυξητική στήθους μόνο μία φορά στη ζωή τους. Και καθώς οι 20 + γυναίκες μπουν στη δεκαετία των 40 και των 50 θα εκτιμήσουν ότι το μεγαλύτερο στήθος δεν είναι πάντα το καλύτερο, με αποτέλεσμα να ενδιαφέρονται περισσότερο για μειωτική στήθους ή ανόρθωση στήθους παρά για αυξητική στήθους.

   Αν, λοιπόν, επιθυμείτε ένα πλουσιότερο μπούστο, να θυμάστε ότι η φυσικότητα και η εξατομίκευση θα κρίνουν την αυξημένη μετεγχειρητική σας ικανοποίηση, αφού το ιδανικό για εσάς στήθος είναι αυτό που ταιριάζει με το σωματότυπό σας, ενώ οι «παραγεμισμένοι» και «ψεύτικοι» μαστοί ανήκουν στο παρελθόν της αισθητικής χειρουργικής.

   Η κοιλιοπλαστική απαιτεί συντήρηση, όχι μόνο νυστέρι

   Η κοιλιοπλαστική είναι μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση με θεαματικά αισθητικά αποτελέσματα, που διαρκούν για χρόνια μετά την πραγματοποίησή της, ενώ χάρη στη βελτίωση των τεχνικών της πλαστικής χειρουργικής έχει γίνει πιο ανώδυνη, με συντομότερο χρόνο ανάρρωσης. Οι υποβληθέντες σε κοιλιοπλαστική, όμως, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η επέμβαση αποτελεί ένα «σκαλοπάτι» για μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής, αλλά η μονιμότητα των αποτελεσμάτων εξαρτάται από το αν οι ίδιοι  θα υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής μετά την επέμβαση, αποφεύγοντας αυξομειώσεις του σωματικού τους βάρους.

   Όταν υποβάλλεστε σε αισθητική επέμβαση, παίρνετε αυτό που πληρώνετε

  Στις περισσότερες περιπτώσεις αποφάσεων αγοράς, λαμβάνονται υπόψη το κόστος, η εξυπηρέτηση και η ποιότητα αλλά όταν πρόκειται για αισθητική επέμβαση, το θέμα της ασφάλειας χρειάζεται να συμπεριληφθεί στην «εξίσωση». Δεν θα έχετε την καλύτερη ποιότητα, εξυπηρέτηση και ασφάλεια με το φθηνότερο κόστος. Επειδή είναι δύσκολο και μερικές φορές αδύνατο να διορθωθεί μια αποτυχημένη αισθητική επέμβαση, είναι κρίσιμο να λάβετε μέτρα για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο εκ των προτέρων. Το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος μιας αισθητικής επέμβασης, είτε χειρουργικής είτε μη χειρουργικής, θα πρέπει να σας προβληματίσει γιατί μπορεί να υποκρύπτει «κακή» ποιότητα υλικών και να αποβεί εις βάρος της ασφάλειάς σας και της διαχρονικότητας του αποτελέσματος. Δείξτε, επομένως, προσοχή σε προσφορές, που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα ή παρουσιάζουν χαμηλές τιμές να ισχύουν για μικρό χρονικό διάστημα και διερευνήστε την ποιότητα των υπηρεσιών, που θα έχετε σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να μην διακινδυνεύσετε την υγεία σας ή εμπλακείτε σε έναν φαύλο κύκλο επεμβάσεων.

   Η εμπειρία είναι σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του πλαστικού χειρουργού

  Οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν διαφορετικές ικανότητες και διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας. Αν, λοιπόν, έχετε αποφασίσει να υποβληθείτε σε αισθητική επέμβαση κάντε την έρευνά σας, ενημερωθείτε για την επιστημονική κατάρτιση, την εκπαίδευση, τη μετεκπαίδευση και την εξειδίκευση στην επέμβαση για την οποία ενδιαφέρεστε, του πλαστικού χειρουργού που θα επισκεφθείτε. Η επιστημονική κατάρτιση του πλαστικού χειρουργού συμπληρώνεται από την επίσημη πιστοποίησή του από κάποιον επίσημο φορέα. Η επιλογή είναι δική σας και η πρώτη συνεδρία μαζί του καθοριστική!  

   Πηγή: www.plasticsurgery.org

Συνεντεύξεις

συνεντεύξεις αισθητική χειρουργική

Απόψεις, τάσεις, εξελίξεις, εμπειρίες γύρω από το σώμα, την εικόνα του, την τροποποίησή του μέσω της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, την υγεία, την ομορφιά, τη νεότητα-και όχι μόνο. 

 

Διαβάστε περισσότερα