Αισθητικό αποτέλεσμα με...μέλλον

αισθητική χειρουργική

  Ελέγξτε τη διαδρομή της αισθητικής σας επέμβασης από το "πριν" στο "μετά"

  Αισθητική πλαστική χειρουργική:  μια προσωπική επιλογή, η οποία δημιουργεί περισσότερες απαιτήσεις και προσδοκίες απ’ό,τι η πραγματοποίηση μιας επέμβασης για λόγους υγείας.

   Αντιμετωπίζοντας τη διαδικασία της αισθητικής σας επέμβασης, από το «πριν» στο «μετά» ως μια εξατομικευμένη διαδρομή που –με τις κατάλληλες κινήσεις και «βήματα»- είναι στο «χέρι σας» να την ελέγξετε, θα την κάνετε ευχάριστη, ασφαλή και επιτυχημένη.

 

   5 βήματα πριν, που θα κάνουν την αισθητική σας επέμβαση  μια θετική εμπειρία

   Συνειδητοποιημένη και ελεύθερη απόφαση

   Η επιρροή από το οικογενειακό, φιλικό, επαγγελματικό ή ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον σε θέματα που σχετίζονται με την εικόνα του σώματος οδηγεί πολλές φορές σε βιαστικές και επιπόλαιες αποφάσεις. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε την αισθητική χειρουργική ως τρόπο διαφυγής από άλλα προβλήματα ή δυσάρεστες καταστάσεις, που βιώνετε στην προσωπική σας ζωή ή ως όχημα για την επίτευξη κάποιου σκοπού. Οποιοδήποτε χαρακτηριστικό σας κι αν αποφασίσετε να βελτιώσετε, κάντε το για να κερδίσετε σε ποιότητα ζωής και να νιώσετε εσείς –και μόνο εσείς- καλύτερα με το σώμα σας, όχι για να ικανοποιήσετε κάποιον άλλον.

   Σωστή επιλογή πλαστικού χειρουργού

  Η αισθητική χειρουργική τροποποιεί υγιή μέρη του σώματος και γι’αυτό η επιλογή του πλαστικού χειρουργού αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επιτυχία της επέμβασής σας. Αναζητήστε πληροφορίες για την επιστημονική κατάρτιση και τεχνογνωσία του πλαστικού χειρουργού, την εκπαίδευση και τη μετεκπαίδευσή του, καθώς και την εμπειρία και την εξειδίκευσή του στην επέμβαση, για την οποία ενδιαφέρεστε. Επιπλέον, η επίσημη πιστοποίηση του πλαστικού χειρουργού από κάποιον επίσημο φορέα –για την Ελλάδα η Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ)- σας διασφαλίζει ως προς την επιστημονική του επάρκεια.

   Αποκομίστε πλήρη ενημέρωση για ό,τι αφορά την επέμβαση, στην οποία επιθυμείτε να υποβληθείτε, στην προεγχειρητική συνεδρία με τον πλαστικό χειρουργό. Ρωτήστε τον για τους πιθανούς κινδύνους της επέμβασης, τη μετεγχειρητική περίοδο και τους περιορισμούς της, καθώς και οτιδήποτε άλλο είναι σημαντικό για εσάς και συναποφασίστε μαζί του την τεχνική που θα σας εξασφαλίσει το φυσικότερο, ασφαλέστερο, μακροχρόνιο και εξατομικευμένο αισθητικό αποτέλεσμα.

   Ενημερωθείτε για το νοσηλευτικό ίδρυμα που θα χειρουργηθείτε

  Ζητήστε από τον πλαστικό χειρουργό ενημέρωση για το νοσηλευτικό ίδρυμα με το οποίο συνεργάζεται και στο οποίο πρόκειται να χειρουργηθείτε και διαμορφώστε αν είναι δυνατόν και προσωπική αντίληψη, κάνοντας την έρευνά σας. Βεβαιωθείτε ότι η επέμβασή σας θα γίνει σε οργανωμένο χειρουργείο και ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα πληροί της προϋποθέσεις που εγγυώνται την ασφάλειά σας αφού, ανάλογα με τη βαρύτητα της επέμβασης, μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτείτε.

   Οργανωθείτε και προετοιμαστείτε σωστά

   Η οργάνωση της καθημερινής αλλά και της επαγγελματικής σας ζωής πριν από την επέμβαση θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στην ανάρρωση αργότερα. Επιπλέον, η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και η κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερων φρούτων, λαχανικών και νερού θα συμβάλλουν στην επιτυχία της επέμβασης αλλά και στην ομαλή μετεγχειρητική πορεία. Αποφύγετε παράγοντες, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη φυσική σας κατάσταση, όπως αλκοόλ, κάπνισμα, καφεΐνη ή ανεπαρκής ύπνος.

   Κερδίστε από τα θετικά συναισθήματα

   Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι τα θετικά συναισθήματα είναι, ως ένα βαθμό, τονωτικά, ενδυναμωτικά και «θεραπευτικά». Επομένως, όσο πιο ψύχραιμοι, ήρεμοι και αισιόδοξοι είστε, τόσο περισσότερο αυξάνετε τις πιθανότητες για μια επιτυχημένη αισθητική επέμβαση.

 

   5 βήματα μετά, για να ανακαλύψετε, με εφόδιο το επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα, νέους προορισμούς

   Μετεγχειρητικές οδηγίες και παρακολούθηση

  Τηρήστε τις εξατομικευμένες μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού χειρουργού, αφού θα συμβάλλουν θετικά τόσο στην ασφάλειά σας όσο και στην εξασφάλιση του βέλτιστου αισθητικού αποτελέσματος αλλά και τη διατήρησή του σε βάθος χρόνου. Επικοινωνείτε με τον πλαστικό χειρουργό σας για οποιεσδήποτε απορίες ή προβλήματα κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής πορείας -ακόμη και κάποια πληροφορία ή σύμπτωμα που για εσάς είναι ασήμαντο, μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελός σας- και μην αμελείτε τις μετεγχειρητικές επισκέψεις στο πλαίσιο της μετεγχειρητικής επικοινωνίας και εκτίμησης του αποτελέσματος.

   Εξασφαλίστε καλή ανάρρωση

   Η υπερένταση και το στρες της ανυπομονησίας μπορεί να αποδειχτούν επιβαρυντικοί παράγοντες για την κατάσταση της υγείας σας τις πρώτες ώρες μετά την επέμβαση, αφού τα αρνητικά συναισθήματα κάνουν πιο δύσκολη την ανάρρωση. Έχετε υπόψη σας ότι η μετεγχειρητική ταλαιπωρία είναι παροδική, καθώς και κάποιες ιατρικές οδηγίες που σας θέτουν περιορισμούς, γι’αυτό αντιμετωπίστε με ψυχραιμία και υπομονή τις πρώτες δύσκολες μετεγχειρητικές μέρες μέχρι να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα.

   Με καλή διάθεση και θετικές σκέψεις, ενισχύοντας τα θετικά συναισθήματα, τον «πολύτιμο σύμμαχό» σας για την αποφυγή των μετεγχειρητικών επιπλοκών, θα εξασφαλίσετε ταχύτερη επούλωση, ομαλή και ευκολότερη ανάρρωση και κατ’επέκταση άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

   Ζητήστε υποστήριξη

  Επειδή είναι φυσικό και αναμενόμενο το πρώτο χρονικό διάστημα μετά την πραγματοποίηση της επέμβασης να είστε ευάλωτοι και να βιώνετε ανάμεικτα συναισθήματα, διασφαλίστε, πέρα από την πρακτική υποστήριξη και την ανάλογη συναισθηματική υποστήριξη. Μην διστάσετε, συμπληρωματικά με τη βοήθεια των δικών σας ανθρώπων, να ζητήσετε τη βοήθεια της κοινωνικής υπηρεσίας του πλαστικού χειρουργού, αν νιώσετε ότι την έχετε ανάγκη.

   Δώστε χρόνο στον εαυτό σας

   Μην βιαστείτε να θεωρήσετε ότι το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, αυτό που περιμένατε ή να το ονομάσετε «αποτυχημένο» αν δεν ολοκληρωθεί η περίοδος της ανάρρωσης και δεν οριστικοποιηθεί. Μην ξεχνάτε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα οριστικοποίησης του αποτελέσματος, τόσο μεγαλύτερα είναι και τα περιθώρια βελτιστοποίησής του (π.χ. στη ρινοπλαστική). Αν, πάλι, δυσκολεύεστε να συνηθίσετε τη νέα σας εικόνα, να ξέρετε ότι αυτή είναι μια αίσθηση, που βιώνουν συχνά οι υποβληθέντες, μετά την πραγματοποίηση της επέμβασής τους (π.χ. πολλές γυναίκες νιώθουν άβολα ή παράξενα μετά από αυξητική στήθους, ειδικά τις πρώτες μέρες, που το στήθος ενδέχεται να είναι λίγο πρησμένο). Αν η μετεγχειρητική περίοδος έχει εξελιχθεί με τον αναμενόμενο τρόπο και έχετε εξασφαλίσει ένα φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα, δεν θα αργήσετε να συνηθίσετε και πάνω απ’όλα να απολαύσετε τη νέα σας εμφάνιση.

   Δείτε την επέμβαση σαν μια νέα αρχή

   Δεν αρκεί η αισθητική σας επέμβαση από μόνη της για να αλλάξει η ζωή σας ή να γίνετε πιο ευτυχισμένοι. Δείτε την σαν ένα βήμα προς την αυτό-βελτίωση, αξιοποιείστε τις δυνατότητες που σας προσφέρει το σώμα σας και αντλήστε θετικά συναισθήματα, που θα σας δώσουν τη δυνατότητα για υλοποίηση των επιθυμιών και φιλοδοξιών σας και την εξέλιξή σας σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

 Κατάλληλες κινήσεις –με εσάς «οδηγό»- θα σας επιτρέψουν να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την «πρόκληση» της αλλαγής της εικόνας σας, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη ενός επιτυχημένου αισθητικού αποτελέσματος!